Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ραγκούσης: Η δήλωση Βορίδη περί ξύλου στιγματίζει τον Μητσοτάκη

Ραγκούσης: Η δήλωση Βορίδη περί ξύλου στιγματίζει τον Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Ραγκούσης, Μάκης Βορίδης, Νέα Δημοκρατία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Βέλη εναντίον του Μάκη Βορίδη εκτόξευσε την Τετάρτη ο Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή τη δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης στον ΣΚΑΪ σύμφωνα με την οποία «το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του, τόνισε τα εξής:

«Ο κ. Βορίδης μετά από τη σημερινή του δήλωση, υπουργός θα μπορούσε να παραμείνει μόνο στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

»Η δήλωση του Υπουργού του κ.Μητσοτάκη, Μάκη Βορίδη, ο οποίος αναφερόμενος σε φοιτητές δήλωσε πως: «… το λέω γλυκά. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας», δεν προξενεί καμία εντύπωση για τον ίδιο και τις πεποιθήσεις του.

»Η δήλωση αυτή, στιγματίζει κατά τρόπο ανεξίτηλο τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη και τη διακύβερνησή του.

»Ο ακροδεξιός κατήφορος της κυβέρνησης που για να αποπροσανατολίσει από το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στο προσφυγικό, σκόπιμα συγχέει φοιτητές με κάθε λογής προβοκάτορες, συνεχίζεται με σπασμένα τα φρένα».

Τι είπε ο Βορίδης

Αίσθηση προκάλεσαν τοποθετήσεις του Μάκη Βορίδη σε πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής για τα τελευταία περιστατικά αστυνομικής βίας.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, φιλοξενούμενος σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών επιλογών και χαρακτηριστικά τόνισε:

«Η επιβολή του νόμου θα ευχόμασταν να γίνεται με προσφορά τριαντάφυλλων.

»Δεν έχει καταστεί αυτό δυνατό. Η επιβολή του νόμου εμπεριέχει στοιχεία αναγκαστικότητας –το λέω γλυκά. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας».

Και πρόσθεσε: «Η άσκηση νόμιμης βίας είναι αυτό που κάνει η Αστυνομία. Φυσικά θα συνεχίσουμε. Θα κάνουμε αυτό».

Ερωτηθείς για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι «πρέπει να αναρωτηθεί κανείς γιατί είναι αμφίθυμος ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Να αποφασίσει τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να λέει καταδικάζω τα φαινόμενα ανομίας αλλά καλά κάνανε και σπάσανε την αλυσίδα.

»Αφού κλείνει το πανεπιστήμιο υποκεινται όλα τα μέλη του πανεπιστημιόυ σε αυτή; δικαιούνται οποισδήποτε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βορίδης τόνισε ακόμα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μία λέει ότι καταδικάζει τα φαινόμενα αυτά από την άλλη όταν πάει να επιβληθεί μία τάξη στο πανεπιστημιο λέει όχι να μην επιβληθεί η τάξη».

Σχετικά άρθρα