Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πηγές: «Τουρκικές Υπηρεσίες πίσω από το δημοσίευμα του Nordic Monitor» – Τι έγραψε ο Κοτζιάς στο Twitter

Πηγές: «Τουρκικές Υπηρεσίες πίσω από το δημοσίευμα του Nordic Monitor» – Τι έγραψε ο Κοτζιάς στο Twitter
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για στημένο προβοκατόρικο δημοσίευμα από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, που επιχειρούν να προκαλέσουν σύγχυση στο εσωτερικό της Ελλάδας, κάνουν λόγο καλά ενημερωμένες πηγές του TRIBUNE, αναφορικά με τα τουρκικά «απόρρητα έγγραφα» που επικαλείται το Nordic Monitor και αναφέρονται σε κάποιο σχέδιο υπό την ονομασία «Harekat Yıldırım» (Επιχείρηση Αστραπή), που είχε στόχο να «αρπάξει» τους «8» Τούρκους ικέτες αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα την επομένη της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι την ίδια στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται στην Ουάσιγκτον και οι Έλληνες ομογενείς καλούν σε διαδηλώσεις εναντίον του, σε συνεργασία με την αρμενική κοινότητα στις ΗΠΑ, ελληνικά ΜΜΕ δημιουργούν κλίμα εσωστρέφειας και διχασμού, αποδεχόμενα ως «αληθείς» ισχυρισμούς που δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν, έγγραφα των οποίων δεν μπορούν να ελέγξουν και να διασταυρώσουν την εγκυρότητα, «μια επιπόλαια δημοσιογραφία που χειραγωγείται από το τμήμα ψυχολογικών επιχειρήσεων των τουρκικών υπηρεσιών».

Στημένο από μυστικές υπηρεσίες Υπηρεσίες

Σύμφωνα με τις πηγές μας, το εν λόγω δημοσίευμα είναι στημένο από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες με στόχο να δημιουργήσει εσωτερική «σύγχυση» στην Ελλάδα.

Όπως μας είπαν, «ακολουθείται ακριβώς το εγχειρίδιο. Μια “αποκάλυψη” σε μια όχι και τόσο ξεκάθαρη ιστοσελίδα και στη συνέχεια αναπαραγωγή.

»Υπάρχει σοβαρό ζήτημα άκριτης υιοθέτησης των τουρκικών ισχυρισμών, που για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν ότι μερίδα του ελληνικού Τύπου λειτουργεί ως “χρήσιμοι ηλίθιοι” της τουρκικής προπαγάνδας», μας τόνισαν.

Για το θέμα έκανε παρέμβαση και ο Νίκος Κοτζιάς με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έγραψε:

«Για ποιο λόγο ελληνικά ΜΜΕ αναμασούν δημοσίευμα τριτοκλασσάτης ιστοσελίδας που αναπαράγει ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών που διαψεύστηκαν ήδη το καλοκαίρι 2016;

»Που το πάει ελληνικό κέντρο συντονισμού επίθεσης σε βάρος μου; Μάλλον ομολογούν ότι δεν τους βγαίνουν Πρέσπες και Προσφυγικό».

Σχετικά άρθρα