Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προανακριτική: Η παρωδία, η δίωξη Λοβέδου και οι «βόμβες» του κατηγορούμενου Φρουζή

Προανακριτική: Η παρωδία, η δίωξη Λοβέδου και οι «βόμβες» του κατηγορούμενου Φρουζή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Βουλή των Ελλήνων, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Κωνσταντίνος Φρουζής, Παύλος Πολάκης, Σκάνδαλο, Σκάνδαλο Novartis, ΣΥΡΙΖΑ,

Για εξόφθαλμη απαξίωση τη θεσμικής λειτουργίας της Προανακριτικής Επιτροπής κάνουν λόγο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τις χθεσινές εξελίξεις, την ώρα που η Επιτροπή ετοιμάζεται να συνεδριάσει εκ νέου με τη συνέχιση της κατάθεσης Φρουζή την ερχόμενη Πέμπτη, χωρίς την παρουσία των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη.

Η απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης που είχε καταθέσει ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου για τους τρεις βουλευτές ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, παρά το γεγονός ότι κατατέθηκε με ταυτόσημο σκεπτικό με αυτό που η πλειοψηφία εξαίρεσε τους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Παύλο Πολάκη επιβεβαιώνει, όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου, ότι η πλειοψηφία λειτουργεί «με δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Η χθεσινή δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλου, στο Περιστύλιο της Βουλής, παρουσία όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική, είναι ενδεικτική της γραμμής που ακολουθεί πλέον η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Οι μάσκες έπεσαν, οι βουλευτές της πλειοψηφίας αρνήθηκαν να εφαρμόσουν για τους εαυτούς τους όσα εφάρμοσαν για τη μειοψηφία» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος τονίζοντας ότι «η σύνθεση της αντιπροσωπείας του παραμένει αναλλοίωτη. Η παρωδία έχει πλέον αποκαλυφθεί».

Από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα κάνουν λόγο ευθέως πλέον για «προανακριτική παρωδία», τονίζοντας πως «ΝΔ και ΚΙΝΑΛ συνεχίζουν την προσπάθεια να πείσουν πως το σκάνδαλο Novartis είναι σκευωρία, την ώρα που:

– ασκήθηκε ποινική δίωξη για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση σε έναν πρώην Υπουργό, τον κ. Λοβέρδο

– η δικαστική έρευνα συνεχίζεται για δύο πολιτικά πρόσωπα και για δεκάδες μη πολιτικά πρόσωπα

– το FBI έχει ξεκινήσει την έρευνα για τη Novartis τουλάχιστον έναν χρόνο πριν από τις ελληνικές δικαστικές αρχές

– η ελβετική δημόσια τηλεόραση ξεμπρόστιασε την ελληνική πτυχή του σκανδάλου Novartis

– αποκαλύφθηκε ότι ακόμα και το σκέλος που αφορούσε στον κ. Σαμαρά και το οποίο αρχειοθετήθηκε, μπήκε στο αρχείο όχι γιατί δεν ευσταθούσαν οι μαρτυρικές καταθέσεις, αλλά διότι δεν κατέστη εφικτό να εξακριβωθεί τι απέγιναν τα χρήματα που έφθασαν σε βαλίτσα στο Μέγαρο Μαξίμου από τον κ. Φρουζή.

Η παράμετρος Φρουζή στην Προανακριτική

Την ίδια ώρα, αναφορικά με τα όσα είπε ο ισχυρός άνδρας της Novartis στην πρώτη του κατάθεση στην Προανακριτική, περί πιέσεων της εισαγγελίας για να δώσει πολιτικά πρόσωπα, από την Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν πως «ο κ. Φρουζής είναι κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Novartis και ό,τι και να πει μην ξεχνάμε την ιδιότητά του, καθώς θα κοιτάξει να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή θέση για τον εαυτό του και τις δικαστικές εκκρεμότητές του».

Στο ίδιο μήκος κύματος επισημαίνουν πως εάν δεν υποστήριζε τα περί «σκευωρίας» ο ισχυρός άνδρας της Novartis, επί της ουσίας θα ήταν σαν να παραδέχεται την ενοχή του.

Εάν κάποιοι επιλέγουν να ταυτίζονται με αυτά που λέει ο κ. Φρουζής, αυτό το μόνο που επιβεβαιώνει είναι τον πανικό τους, σημειώνουν από την Κουμουνδούρου.

Σχετικά άρθρα