Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Η Κίνα και η Ελλάδα λάμπουν η μία για την άλλη με τους πολιτισμούς τους»

«Η Κίνα και η Ελλάδα λάμπουν η μία για την άλλη με τους πολιτισμούς τους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Σι Τζινπίνγκ,

Πολύ θετικά παρουσιάζει το κινεζικό ραδιόφωνο (CRI – CHINA RADIO INTERNATIONAL) την επίσκεψη του προέδρου Σι στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι Ελλάδα και Κίνα είναι δύο αρχαίοι πολιτισμοί.

Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έφτασε στην Ελλάδα την Κυριακή για τριήμερη κρατική επίσκεψη για την σύσφιξη της παραδοσιακής φιλίας και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με το κινεζικό ραδιόφωνο.

Είναι η πρώτη επίσκεψη ενός Κινέζου αρχηγού κράτους στην Ελλάδα εδώ και 11 χρόνια, επισημαίνει.

Τον Σι και την σύζυγό του, Πενγκ Λιγιουάν, τους καλωσόρισαν οι ανώτεροι Έλληνες αξιωματούχοι συμπεριλαμβανόμενου του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο αεροδρόμιο.

Κατά την άφιξη, ο Σι είπε ότι η Ελλάδα διαθέτει μεγάλη ιστορία και ένδοξο πολιτισμό και έχει συμβάλει σημαντικά στην πρόοδο των ανθρώπινων πολιτισμών.

Η Κίνα και η Ελλάδα λάμπουν η μία για την άλλη με τους πολιτισμούς τους και απολαμβάνουν επίσης μια μακρά ιστορία φιλικών ανταλλαγών, δήλωσε ο Σι.

Ως χώρες με αρχαίους πολιτισμούς, τόσο η Κίνα όσο και η Ελλάδα υποστηρίζουν τις ανταλλαγές και το διάλογο μεταξύ των διαφόρων πολιτισμών και προωθούν την αρμονική συνύπαρξή τους, ανέφερε ο Πρόεδρος Σι.

Ο Σι επεσήμανε ότι η Κίνα και η Ελλάδα έχουν διατηρήσει υψηλό επίπεδο ανάπτυξης στις σχέσεις τους τα τελευταία χρόνια, όπως διαπιστώνεται από τις συχνές ανταλλαγές υψηλού επιπέδου, τη συνεχή εμβάθυνση της πολιτικής αμοιβαίας εμπιστοσύνης και τα καρποφόρα αποτελέσματα της συνεργασίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Ζώνης και Δρόμου από το έργο του Λιμένα του Πειραιά.

Οι δύο χώρες διατηρούν επίσης στενή επικοινωνία και συντονισμό σε σημαντικά διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, συμβάλλοντας στην παγκόσμια ειρήνη, σταθερότητα, ανάπτυξη και ευημερία, ανέφερε ο Σι.

Ο Κινέζος Πρόεδρος είπε ότι επί του παρόντος, τόσο η Κίνα όσο και η Ελλάδα βρίσκονται σε ένα κρίσιμο στάδιο της ανάπτυξής τους και είναι προς το συμφέρον των δύο χωρών και των λαών τους να εμβαθύνουν τις διμερείς σχέσεις και να επεκτείνουν την πρακτική συνεργασία, σύμφωνα με το κινεζικό ραδιόφωνο.

Σχετικά άρθρα