Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία για τον φερόμενο τζιχαντιστή στον Έβρο

Τι δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία για τον φερόμενο τζιχαντιστή στον Έβρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Αστυνομία, Έβρος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Ευτυχώς υπάρχει το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press (AP) και ενημερώνει για το συμβάν με τον φερόμενο ως Αμερικανό τζιχαντιστή που εμφανίστηκε στο συνοριακό πέρασμα στις Καστανιές του Έβρου το μεσημέρι προς απόγευμα της Δευτέρας.

Το Associated Press επικαλείται ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία οι τουρκικές Αρχές αρχικά προσπάθησαν να απελάσουν έναν πολίτη των Ηνωμένων Πολιτειών αραβικής καταγωγής στις 11 Οκτωβρίου (σ.σ. η ανακοίνωση της ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει 11 Νοεμβρίου), λόγω του ότι είχε λήξει η άδεια παραμονής του στην Τουρκία.

Ο άνδρας, ωστόσο, δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε να εισέλθει στην Ελλάδα και επέστρεψε στην Τουρκία, συνοδευόμενος από την τουρκική Αστυνομία.

Τη Δευτέρα (σήμερα) επέστρεψε στο συνοριακό σταθμό από μόνος του και ζήτησε να εισέλθει στην Ελλάδα, λέει η ελληνική Αστυνομία σύμφωνα με το AP.

Οι ελληνικές Αρχές αρνήθηκαν την είσοδό του, στέλνοντάς τον πίσω στην Τουρκία.

Δείτε τι μετέδωσε το AP:

Η «Sabah» μετέδωσε ότι ήταν ο Αμερικανός τζιχαντιστής και όχι κάποιος που του έληξε η άδεια παραμονής.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

«Ανακοινώνεται ότι σήμερα (11-11-2019) το πρωί, Τούρκοι αστυνομικοί μετέβησαν στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές Έβρου και ζήτησαν να εισέλθει στην Ελλάδα, Αμερικανός υπήκοος, αραβικής καταγωγής, τον οποίο συνόδευαν, επικαλούμενοι ότι είχε συλληφθεί γιατί είχε υπερβεί τις δικαιούμενες ημέρες παραμονής του στην Τουρκία.

»Ο προαναφερόμενος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εισέλθει στην Ελλάδα και στη συνέχεια επέστρεψε στην Τουρκία, συνοδευόμενος από τους Τούρκους αστυνομικούς.

»Από έλεγχο που διενεργήθηκε σε βάσεις δεδομένων ελληνικών και συνεργαζόμενων χωρών, δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του.

»Σήμερα το απόγευμα ο εν λόγω επανήλθε εκ νέου, μόνος του, στον ίδιο συνοριακό σταθμό και ζήτησε να εισέλθει στην Ελλάδα.

»Οι ελληνικές Αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο και σφράγισαν το διαβατήριό του. Κατόπιν τούτου επέστρεψε στην Τουρκία».

Το «θρίλερ» με τον τζιχαντιστή

Τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν άλλη ιστορία. Σύμφωνα με τους Τούρκους, προσπάθησαν να απελάσουν σε ελληνικό έδαφος έναν άνδρα που τον παρουσίασαν ως Αμερικανό τζιχαντιστή.

Οι ελληνικές Αρχές δεν τον δέχτηκαν, με αποτέλεσμα ο φερόμενος τζιχαντιστής να «εγκλωβιστεί» στην «νεκρή ζώνη» στις Καστανιές.

Ο φερόμενος ως τζιχαντιστής, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, συνελήφθη κατά την τρίτη (πρόσφατη) τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία.

Ο αμερικανικής υπηκοότητας τζιχαντιστής, κατά τα τουρκικά ΜΜΕ, μεταφέρθηκε το πρωί από την Υπηρεσία Μετανάστευσης της Κωνσταντινούπολης στην Αδριανούπολη και από εκεί στις Καστανιές, προκειμένου να τον παραδώσουν στην Ελληνική Αστυνομία.

Η Ελληνική Αστυνομία ωστόσο αρνήθηκε να τον δεχτεί και τον έστειλε πίσω με τα πόδια.

Ποιος είναι ο Αμερικανός τζιχαντιστής;

Οι Τούρκοι έχουν ανακοινώσει από το πρωί της Δευτέρας ότι απέλασαν έναν Αμερικανό τζιχαντιστή.

Εάν δεν είναι αυτός που εμφανίστηκε στις Καστανιές, τότε ποιος είναι;

Μπέρδεμα, συγκάλυψη ή «δούλεμα»; Θα δείξει.

Σχετικά άρθρα