Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι «άφησαν» έναν Αμερικανό φερόμενο τζιχαντιστή έξω από τα σύνορά μας στον Έβρο

Οι Τούρκοι «άφησαν» έναν Αμερικανό φερόμενο τζιχαντιστή έξω από τα σύνορά μας στον Έβρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Βίντεο, Έβρος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Οι Τούρκοι προσπάθησαν να απελάσουν έναν άνδρα, που τον κατηγορούν ως Αμερικανό τζιχαντιστή, σε ελληνικό έδαφος. Οι ελληνικές Αρχές τον έστειλαν πίσω.

Ένα πρωτόγνωρο θρίλερ εξελίσσεται στον Έβρο, στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, με έναν φερόμενο τζιχαντιστή να έχει «εγκλωβιστεί» στην «νεκρή ζώνη» στις Καστανιές.

Ο φερόμενος ως τζιχαντιστής λέγεται ότι συνελήφθη κατά την τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία, της επιχείρισης «Πηγής Ειρήνης».

Ωστόσο, η Τουρκία δεν συνέλαβε τζιχαντιστές κατά την εισβολή της στη Συρία. Ψεύδονται οι Τούρκοι.

Οι τζιχαντιστές που έχει η Τουρκία πολεμάνε ως μισθοφόροι της ενάντια στους Κούρδους. Δεν απελαύνονται.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, που εκπέμπουν την τουρκική προπαγάνδα, το ισλαμικό καθεστώς Ερντογάν θέλει να στείλει στην Ελλάδα τον Αμερικανό υπήκοο που φέρεται να είναι τζιχαντιστής.

Η Ελλάδα δεν τον δέχεται και έχει μείνει στη «νεκρή ζώνη».

Ο Αμερικανικής υπηκοότητας τζιχαντιστής μεταφέρθηκε το πρωί από την Υπηρεσία Μετανάστευσης της Κωνσταντινούπολης στην Αδριανούπολη και από εκεί στις Καστανιές, προκειμένου να τον παραδώσουν στην ελληνική Αστυνομία.

Η ελληνική Αστυνομία ωστόσο αρνήθηκε να τον δεχτεί και τον έστειλε πίσω με τα πόδια.

Εύλογο είναι το ερώτημα, γιατί οι Τούρκοι έφεραν έναν Αμερικανό φερόμενο ως τζιχαντιστή στα ελληνικά σύνορα και όχι έξω από την αμερικανική Πρεσβεία στην Άγκυρα.

Εκτός εάν οι Τούρκοι θεωρούν τα σύνορα της Ελλάδας και σύνορα των ΗΠΑ.

Πάντως κάποιο μεγάλο λάκκο έχει η φάβα.

Τι μεταδίδει το Associated Press

Το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press επικαλείται δήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία οι τουρκικές Αρχές αρχικά προσπάθησαν να απελάσουν έναν πολίτη των Ηνωμένων Πολιτειών αραβικής καταγωγής στις 11 Οκτωβρίου, λόγω του ότι είχε λήξει η άδεια παραμονής του στην Τουρκία.

Ο άνδρας, ωστόσο, δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε να εισέλθει στην Ελλάδα και επέστρεψε στην Τουρκία, συνοδευόμενος από την τουρκική Αστυνομία.

Τη Δευτέρα (σήμερα), επέστρεψε στο συνοριακό σταθμό από μόνος του και ζήτησε να εισέλθει στην Ελλάδα, λέει η ελληνική Αστυνομία.

Οι ελληνικές Αρχές αρνήθηκαν την είσοδό του, στέλνοντάς τον πίσω στην Τουρκία.

Δείτε βίντεο από τουρκικό κανάλι:

Νωρίτερα τη Δευτέρα, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, είχε δηλώσει ότι η Τουρκία απέλασε έναν Αμερικανό τζιχαντιστή και την Πέμπτη πρόκειται να απελάσει επτά Γερμανούς τζιχαντιστές.

Από ό,τι φαίνεται η Τουρκία σκοπεύει να αφήνει τους τζιχαντιστές στα ελληνικά σύνορα.

Έτσι εννοεί την απέλαση στις χώρες τους.

Μέσα στις επόμενες ημέρες η Άγκυρα λέει ότι πρόκειται να απελάσει και 11 Γάλλους τζιχαντιστές.

«Ένας Αμερικανός ξένος τρομοκράτης απελάθηκε από την Τουρκία μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ισμαήλ Τσατακλί, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Θα περίμενε κανείς να έχει απελαθεί στην Αμερική.

Από ό,τι φαίνεται η Τουρκία θα τους αφήνει στα σύνορά μας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV επικαλέστηκε δήλωση του Τσατακλί σύμφωνα με την οποία:

«Τρεις ακόμη ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους που κρατούνται σε κέντρα απέλασης θα απελαθούν σήμερα».

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, επτά άλλοι «ξένοι τρομοκράτες γερμανικής υπηκοότητας θα απελαθούν στις 14 Νοεμβρίου».

Τουρκικές κατηγορίες

Στο παρελθόν ο υπουργός Εσωτερικών είχε κατηγορήσει τους Ευρωπαίους συμμάχους, αναφερόμενος μάλιστα συγκεκριμένα στη Βρετανία και την Ολλανδία, επειδή επέλεξαν «τον εύκολο τρόπο» ανακαλώντας την υπηκοότητα τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και αρνούμενες να τους δεχθούν πίσω.

«Δεν είμαστε ένα ξενοδοχείο για οποιασδήποτε υπηκοότητας μέλη του Daesh», δήλωσε πρόσφατα χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης.

Πράγματι, δεν είναι «ξενοδοχείο». Είναι οι χρηματοδότες του Ισλαμικού Κράτους.

Αυτή τη στιγμή στην τουρκική εισβολή στη Συρία συμμετέχουν 1.000 με 2.000 πρώην μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και τελούν υπό τουρκική διοίκηση.

Τι ισχυρίζεται ο Ερντογάν

Την περασμένη Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «σε τουρκικές φυλακές κρατούνται 1.149 μέλη του Ισλαμικού Κράτους, εκ των οποίων τα 737 είναι ξένοι».

Η Τουρκία σχεδιάζει να επαναπατρίσει περίπου 2.500 τζιχαντιστές, η πλειονότητα των οποίων θα απελαθεί σε χώρες της ΕΕ, μετέδωσε το TRT Haber, προσθέτοντας ότι σήμερα 813 τζιχαντιστές βρίσκονται σε 12 κέντρα απελάσεως της χώρας.

Περίπου το ένα πέμπτο από τους σχεδόν 10.000 τζιχαντιστές, που κρατούνται στη Συρία από τους Κούρδους πολιτοφύλακες, είναι ξένοι.

Η Δανία, η Γερμανία και η Βρετανία έχουν μέχρι στιγμής ανακαλέσει την υπηκοότητα κάποιων τζιχαντιστών υπηκόων τους.

Σχετικά άρθρα