Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Novartis: Απαγόρευσαν στον Τσοβόλα να κάνει δήλωση στις κάμερες στη Βουλή!

Novartis: Απαγόρευσαν στον Τσοβόλα να κάνει δήλωση στις κάμερες στη Βουλή!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Δημήτρης Τσοβόλας, Σκάνδαλο Novartis,

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στη Βουλή, μετά την υποβολή του αιτήματος εξαίρεσης βουλευτών από την Προανακριτική Επιτροπή που κατέθεσε ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας.

Συγκεκριμένα, στον κ. Τσοβόλα απαγορεύθηκε να κάνει δήλωση στις κάμερες που βρίσκονται στο Περιστύλιο της Βουλής, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής και βουλευτή της ΝΔ, κ. Μπούγα στον οποίον και υπέβαλε το αίτημα εξαίρεσης.

Το επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε από τους ανθρώπους της φρουράς της Βουλής ήταν ότι απαγορεύεται σε μη πολιτικά πρόσωπα να κάνουν δηλώσεις στο Περιστύλιο, κάτι το οποίο προφανώς δεν ισχύει, αφού ακόμα και πριν λίγες μέρες ο ίδιος ο κ. Τσοβόλας είχε προβεί σε δηλώσεις προσερχόμενος στη Βουλή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η εντολή να μην επιτραπεί στον συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου να κάνει δήλωση στα Μέσα Ενημέρωσης ήρθε με αστυνομικό και με εντολή από το Προεδρείο, προκειμένου να μην τοποθετηθεί ο επί σειρά ετών βουλευτής, υπουργός και βασικά δικηγόρος του εγκαλούμενου.

ΣΥΡΙΖΑ: Με τη φίμωση δε θα συγκαλύψουν την αλήθεια

Η απόφαση αυτή προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με κοινοβουλευτικές πηγές του να τονίζουν πως η ΝΔ συνεχίζει «τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο, χρησιμοποιώντας για μία ακόμη φορά τον Πρόεδρο της Βουλής εφαρμόζει αδιανόητα αυταρχικές πρακτικές, όπως να απαγορεύσει στον Δ. Τσοβόλα, συνήγορο υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου, που ερευνάται από ειδική επιτροπή της βουλής, να προβεί σε δηλώσεις σε ΜΜΕ στο Περιστύλιο».

«Συγκεκριμένα, όταν ο κ. Τσοβόλας ανταποκρινόμενος στο αίτημα των Μέσων να τους ενημερώσει τον πλησίασε άνδρας από την ασφάλεια του Κοινοβουλίου και του απαγόρευσε τις δηλώσεις κατ εντολήν του Προέδρου της Βουλής. Το επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε ήταν ότι απαγορεύεται σε μη πολιτικά πρόσωπα να κάνουν δηλώσεις στο Περιστύλιο, ενεργοποιώντας για πρώτη φορά τη σχετική διάταξη.

Η ενεργοποίηση αυτή εφαρμόζεται σε έναν από τους πρωταγωνιστές μίας κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας η οποία έχει ήδη παρουσιάσει θεσμικές ρωγμές και αντισυνταγματικές πρακτικές από την πλειοψηφία.

Για να μην υπάρξει δε καμία αμφιβολία για την μεθόδευση αμέσως μετά το επεισόδιο προέβη σε δηλώσεις ο κ. Πλεύρης μεταφέροντας τις θέσεις της πλειοψηφίας.

Οι πρακτικές φίμωσης από την πλειοψηφία δεν πρόκειται να καταφέρουν την συγκάλυψη της αλήθειας» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Υποβλήθηκε το αίτημα εξαίρεσης για 4 βουλευτές ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Νωρίτερα πάντως, στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ. Τσοβόλας είχε δηλώσει ότι «η απόφαση για εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου είναι αυθαίρετη, παράνομη και θα οδηγήσει σε ακύρωση της διαδικασίας.

»Δεν είναι δυνατόν η επιτροπή που λειτουργεί ως εισαγγελέας να κάνει αίτηση εξαίρεσης των μελών της και να αποφασίζει η ίδια που κάνει την αίτηση.

»Αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα για να μην προχωρήσει η διαδικασία».

Παράλληλα, τόνισε πως «Αν ο Τζανακόπουλος και ο Πολάκης πρέπει να εξαιρεθούν τότε τι πρέπει να γίνει με τους Πλεύρη, Κεγκέρογλου, Κυρανάκη και Καραγκούνη, που έχουν βγει υπέρ της παραπομπής και ότι υπάρχει σκάνδαλο.

«Θα ζητήσουμε την ανάκληση της απόφασης αυτής, αν θέλουν να προχωρήσει η διαδικασία.

»Αλλιώς με ευθύνη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ θα ακυρωθεί η διαδικασία, γιατί με την αίτηση που κάναμε εμείς και προειδοποιούμε, όταν η διαδικασία προχωρήσει, αν προχωρήσει, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας θα πάει στην Ολομέλεια της Βουλής, θα παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο, τότε που θα συγκροτηθεί δικαστικό συμβούλιο, θα ζητήσουμε αίτηση ακυρότητας όλης της διαδικασίας.

»Το λέμε από τώρα για να μην πουν ότι εμείς πάμε να αποφύγουμε τη διαδικασία» κατέληξε ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου.

Σχετικά άρθρα