Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλ. Μεϊκόπουλος: Από επικοινωνία άριστα η ΝΔ – Από έργο μηδέν

Αλ. Μεϊκόπουλος: Από επικοινωνία άριστα η ΝΔ – Από έργο μηδέν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Άριστα βάζει ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στην επικοινωνιακή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, αλλά μηδέν στο ουσιαστικό της έργο, όπως ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102.5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη σχολιάζοντας την κυβερνητική πορεία μέχρι σήμερα.

Ο κ. Μεϊκόπουλος ανέλυσε πολλά πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, όπως τα φορολογικά μέτρα, τις επερχόμενες επενδύσεις, το ζήτημα Novartis, ενώ μίλησε και για την εκλογή προέδρου στον «νέο» ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει να θέσει τον εαυτό του στον κόσμο και να αναγνωριστεί η πολιτική του υπεραξία από τη βάση.

Άριστα στην επικοινωνία, μηδέν στην ουσία

Ως φωτογραφίες της στιγμής, που αποτυπώνουν μία συγκυριακή πολιτική και κοινωνική κατάσταση, χαρακτήρισε ο κ. Μεϊκόπουλος τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι οι Έλληνες στέκονται θετικά στη νέα κυβέρνηση σε πολύ μεγάλα ποσοστά.

Ο Βουλευτής τόνισε πως βάζει άριστα στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης, όμως η ουσία είναι μηδενική.

«Προσωπικά από άποψη επικοινωνιακής διαχείρισης των πρώτων ημερών της νέας κυβέρνησης, πραγματικά τους βάζω άριστα.

»Από θέμα όμως ουσίας, νομίζω ότι η καινούργια κυβέρνηση υπολείπεται κατά πολύ, σε σχέση πάντα και με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

»Όσο προχωράνε οι μέρες και κατατίθενται νομοσχέδια σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας, στον τομέα της υγείας, στον τομέα της εργασίας, νομίζω ότι αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης.

»Μετά από την επικοινωνιακή σκόνη κι όσο αυτή κάθεται, αποκαλύπτεται και η ουσία.

»Αν αθροίσει κανείς τη νομοθετική πραγματικότητα και την αντιπαραβάλει σε μία επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης, νομίζω ότι υπάρχει μία πλήρης αναντιστοιχία.

»Άριστα στην επικοινωνία, μηδέν στην ουσία», είπε χαρακτηριστικά.

Στις καλένδες το επενδυτικό …μπουμ

Αναφορικά με τον επενδυτικό τομέα, τον οποίο έχει προβάλει η κυβέρνηση και είχε στηρίξει σε πολύ μεγάλο ποσοστό την προεκλογική της εκστρατεία, ο κ. Μεϊκόπουλος σχολίασε πως η επενδυτική αυτή εκτόξευση, οδηγείται στις καλένδες και έφερε πως παράδειγμα αυτό της επένδυσης στο Ελληνικό.

«Στο επενδυτικό κομμάτι, αν εξετάσει κανείς το ζήτημα του Ελληνικού, πριν από λίγο καιρό είχαμε την αποχώρηση των δύο μεγάλων κολοσσών, οι οποίοι μέχρι τότε αποτελούσαν τη μεγάλη κοινοπραξία στο Ελληνικό.

»Από την άλλη η Lamda Development εκείνο που βλέπουμε να κάνει, είναι να προσπαθεί να βρει χρήματα μέσω δανεισμού από τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού, προκειμένου να προχωρήσει στην επένδυση.

»Οι συμβολικές ή σημειολογικές μπουλντόζες, οι οποίες θα μπαίνανε την επόμενη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης , αυτές πήγαν στο 2020 και βλέπουμε.

»Σ’ ένα μεγάλο πεδίο, που ήλπιζε η καινούργια κυβέρνηση να ξεκινήσει το καινούργιο επενδυτικό μπουμ όπως το είχε επικοινωνήσει και προεκλογικά, βλέπουμε ότι όχι μόνο τρενάρει το πράγμα, παραπέμπεται κατά κάποιο τρόπο και στις ελληνικές καλένδες», σχολίασε.

Δεν στηρίζει τη μεσαία τάξη η νέα κυβέρνηση

Στο θέμα των μέτρων και των αποφάσεων που λαμβάνει η νέα κυβέρνηση για την «ανακούφιση» της μεσαίας τάξης, ο κ. Μεϊκόπουλος τονίζει ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τον προϋπολογισμό του 2018, αλλά δεν κάνει καμία κομβική κίνηση για να ελαφρύνει πραγματικά την ελληνική μεσαία τάξη.

«Το μόνο πράγμα που έχει κάνει μέχρι στιγμής, έχει προσθέσει, αναφορικά πάντα με τις δεσμεύσεις της, μία περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 200 εκ. ευρώ, τα οποία βέβαια μοιράστηκαν σύμφωνα και με την ιδεολογική της αντίληψη σε ακίνητες περιουσίες αντικειμενικής αξίας 500.000 ευρώ και πάνω.

»Θα μπορούσαν τα χρήματα αυτά να τα μοιράσουν σε χαμηλότερης αξίας ακίνητα, ώστε να προστατευτεί και να επωφεληθεί πολύ περισσότερος κόσμος.

»Θα μπορούσαν να προχωρήσουν στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, με την αξιοποίηση του Ταμείου Εγγυήσεων που είχε συμφωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας με την ΕΕ και θα σήμαινε ότι το 2020 θα είχαμε περαιτέρω δημοσιονομικό χώρο 1,9 δισ. ευρώ, που σημαίνει για το 2020 θα μπορούσαν να είχε νομοθετηθεί η μείωση προκαταβολής φόρου στο 50%, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι 20.000 ευρώ και δραστική μείωση για μεγαλύτερα εισοδήματα. Όλα αυτά τα μέτρα δεν πρόκειται να νομοθετηθούν», υπογράμμισε.

Μάλιστα συμπλήρωσε είναι θετική η αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα, όπως και η μείωση στο 9% του φορολογικού συντελεστή για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, όμως η μεσαία τάξη με το άθροισμα των δύο μέτρων δεν θα δει πραγματική διαφορά στις τσέπες.

Παράλληλα τόνισε πως το ζήτημα με το χτίσιμο του αφορολόγητου με το 30% των ηλεκτρονικών συναλλαγών, στο οποίο εξαιρούνται τα ενοίκια και οι λογαριασμοί, δεν θα βοηθήσει το μέσο ελληνικό νοικοκυριό, αλλά θα ωφελήσει τους πλουσιότερους πολίτες

Δεν κατηγορώ τους συναδέλφους μου στη ΝΔ για την επικοινωνιακή τους πολιτική

Ο κ. Μεϊκόπουλος σχολίασε και την εικόνα των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης επισκέπτονται Υπουργεία για να θέσουν και να επιλύσουν προβλήματα του νομού.

«Είμαι ο τελευταίος που θα κατηγορήσω συναδέλφους μου, έστω κι αν ανήκω σε διαφορετικό πολιτικό χώρο, για το πως θα ασκήσουν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα.

»Ορθώς πράττουν και προσπαθούν με ραντεβού στα Υπουργεία να προωθούν ζητήματα της Μαγνησίας.

»Η ίδια κατάσταση συνέβαινε όμως και επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

»Τώρα εάν εμείς δεν διαθέταμε εκείνη την επικοινωνιακή φαρέτρα που αξιοποιούν οι συνάδελφοι της ΝΔ αυτό είναι μία άλλη κουβέντα.

»Όχι όμως ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλυναν ζητήματα και οι βουλευτές της ΝΔ το κάνουν» τόνισε χαρακτηριστικά και έθεσε και το θέμα της οικειοποίησης έργων μερίδας εκπροσώπων του κοινοβουλίου, τα οποία είχαν δρομολογηθεί και αποφασιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

»Μέσα σε τρεις μήνες, έργα τα οποία υλοποιούνται ή ξεκινούν στη Μαγνησία δεν γίνεται να προσπαθείς μέσω δελτίων Τύπου ή διάφορων πολιτικών παραγόντων στην πόλη, να οικειοποιηθείς προχωρώντας σε μία λαθροχειρία, η οποία δεν είναι καθόλου πειστική.

»Δεν είναι δυνατόν να πιστέψει ο κόσμος, ότι μέσα σε τρεις μήνες σχεδιάστηκε, αποφασίστηκε και ξεκίνησε να υλοποιείται το μεγαλειώδες έργο με την μετατροπή και ανακατασκευή της Κίτρινης Αποθήκης σε Κέντρο Καινοτομίας.

»Ένα έργο που σχεδιάστηκε, αποφασίστηκε και χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

»Το να προβαίνεις σε μία επικοινωνιακή καταιγίδα προκειμένου να πείσεις ότι τα έργα που θα υλοποιηθούν στη Μαγνησία τα έχεις υλοποιήσει εσύ σε δύο μήνες, όταν για τέτοια έργα χρειάστηκαν χρόνια σχεδιασμού, είναι πολιτικά αφελές», τόνισε κ. Μεϊκόπουλος.

Για το ζήτημα της Novartis

Στην πολιτική κουβέντα που αναπτύχθηκε ο κ. Μεϊκόπουλος μίλησε και για το θέμα της Novartis τονίζοντας πως η προανακριτική επιτροπή δεν μπορεί μόνη της να εξαιρεί μέλη, καθώς αντίκειται και στις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής αλλά και στο Σύνταγμα, επισημαίνοντας πως ο μόνος αρμόδιος για να ορίσει μέλη που θα συναπαρτίζουν ή θα συναποτελούν μία προανακριτική επιτροπή είναι οι κοινοβουλευτικές ομάδες, που συναπαρτίζουν την Ολομέλεια της Βουλής.

«Το να εξαιρέσεις μέσω μιας πλειοψηφίας που διαμορφώνουν αυτή τη στιγμή η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, δύο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι αυτό είναι νόμιμο και συνταγματικό πρόκειται για μία στρέβλωση και μία έκπτωση αναφορικά με το πνεύμα και το ακριβές περιεχόμενο του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με έγγραφο της κ. Τουλουπάκη που αποκάλυψε η «Καθημερινή», το οποίο «επιβεβαιώνει» τους ισχυρισμούς τους περί σκευωρίας αναφορικά με τη novartis, ο κ. Μεϊκόπουλος σχολίασε πως «Δεν υπάρχει πιο γελοίο πράγμα που μπορούν να πούνε».

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τον ίδιο επιχειρείται μία λαθροχειρία στην ερμηνεία του εγγράφου της κ. Τουλουπάκη και ισχυρίζονται λοιπόν ότι εάν οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι οι ίδιοι που έχουν καταθέσει και στο FBI, τότε λένε ότι δήθεν επιβεβαιώνεται η σκευωρία, αφού το έκαναν προσδοκώντας αμοιβή.

«Είναι δυνατόν οι μάρτυρες που κατέθεσαν το 2016 στο FBI και κλήθηκαν να εξεταστούν από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς το 2018, προκειμένου να ξεκινήσει η έρευνα στην Ελλάδα, να αποτελούν μία σκευωρία;

»Αυτό δείχνει έναν πανικό από τη ΝΔ, εκτός κι αν πλέον η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ μας πουν επίσημα ότι εμπλεκόμενος στη σκευωρία είναι και το ίδιο το FBI», τόνισε και συμπλήρωσε πως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες αναφορικά με το σκάνδαλο της Novartis και τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος στο χώρο του φαρμάκου, ποινικές όμως ευθύνες δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί ούτε αποδοθεί.

Να θέσει τον εαυτό του στη βάση του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας

Ο κ. Μεϊκόπουλος μίλησε όμως και για την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να «ανοιχθεί» στην κοινωνία και να εντάξει στους κόλπους του όλους τους προοδευτικούς πολίτες.

«Αριστερά κατά τη γνώμη μου δεν είναι τι λες, αλλά τι πράττεις.

»Το πόσο προοδευτικός είσαι δεν είναι στα λόγια, είναι στην πράξη και πως θα προσπαθήσεις να καλυτερεύσεις την καθημερινότητα του κόσμου.

»Αυτό είναι αριστερά και πρόοδος», επεσήμανε ο ίδιος και τόνισε πως θα πρέπει να αντιστοιχηθεί η εκλογική επιρροή του κόμματος που φτάνει και στο 36% με την κομματική πραγματικότητα.

Συμφώνησε ώστε να ανοιχθεί το κόμμα σε μια ευρύτερη βάση και να υποδεχτεί ανθρώπους ως νέα μέλη, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι φοβίες περί «πασοκοποίησης» θα πρέπει να πάψουν.

«Υπάρχουν φοβίες, αγκυλώσεις και κομματικές αρτηριοσκληρύνσεις που έρχονται από πάρα πολύ παλιά, περί δήθεν πασοκοποίησης, να μην γίνουμε σουπερμάρκετ κοκ..

»Τι ενοχλεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα να εκφράσει ένα καινούργιο 1981, όπου τότε όλος ο πολιτικός κόσμος μπόρεσε εγκολπώνοντας τον εαυτό του στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ να εκφράσει μία νέα μεταπολίτευση, να ρίξει κάτω το κράτος της δεξιάς;

»Άλλο τι έγινε από το 1985 κι έπειτα.

»Αυτό δεν πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, να επαναλάβει εκείνο το λάθος του ΠΑΣΟΚ που πήγε και ταυτίστηκε με το κράτος, πελατειακό δίκτυο, με ανθρώπους που δεν τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του, αλλά διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, η οποία διαχείριση οδήγησε στα τραγικά γεγονότα του 2009 με την υπαγωγή στο ΔΝΤ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η εκλογή νέου προέδρου

Σε ότι έχει σχέση με τον τρόπο εκλογής του προέδρου του «νέου» ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μεϊκόπουλος είπε πως δεν έχει παρθεί ακόμη απόφαση, ωστόσο έθεσε την προσωπική του γνώμη που είναι η εκλογή από τη βάση.

«Η γνώμη μου είναι ότι ο πρόεδρος πρέπει να εκλέγεται από την κοινωνική βάση.

»Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να τολμήσει να θέσει τον εαυτό του στην κρίση του κόσμου.

»Ξέρει κι ο ίδιος πολύ καλά ότι το πολιτικό του κεφάλαιο και η πολιτική του υπεραξία αναγνωρίζεται από πάρα πολύ κόσμο, από εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, που θα προσέλθει στις κάλπες να τον στηρίξει.

»Επομένως, θα πρέπει πάρει μία τολμηρή και γενναία απόφαση η οποία θα αντιστοιχίζεται με την πολιτική και κοινωνική αναγκαιότητα που έχει διαμορφωθεί μετά την παλινόρθωση μιας δεξιάς κυβέρνησης», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα