Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ελλάδα περιφερειακός ενεργειακός κόμβος το θέμα συζήτησης Χατζηδάκη-Πάλμερ

Η Ελλάδα περιφερειακός ενεργειακός κόμβος το θέμα συζήτησης Χατζηδάκη-Πάλμερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός IGB (Interconnector Greece-Bulgaria), Αλεξανδρούπολη, Αμερικανική Πρεσβεία, Βαλκάνια, Διπλωματικό Σώμα, Ενέργεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κωστής Χατζηδάκης, Μάθιου Πάλμερ, Τζέφρι Πάιατ, Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG), Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Φυσικό Αέριο,

Ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για Ευρασιατικές υποθέσεις και ειδικός απεσταλμένος στα Δυτικά Βαλκάνια, Μάθιου Πάλμερ συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη. Τον κ. Πάλμερ συνόδευε ο Αμερικανός Πρεσβευτής στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα διεθνή ενεργειακά έργα στα οποία συμμετέχει η Ελλάδα, όπως ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ, ο ελληνοβουλγαρικός, ο σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη.

«Παραγωγική συζήτηση με τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη», έγραψε ο Τζέφρι Πάιατ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η συνάντηση με τον υφυπουργό Πάλμερ έγινε σε συνέχεια του Στρατηγικού Διαλόγου και της τελευταίας 3+1 (Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019), συζητήθηκε η πρόοδος σε έργα όπως ο αγωγός IGB, η πλωτή εξέδρα υγροποιημένου αερίου (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη και συνδέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία, που θα καταστήσουν την Ελλάδα περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, εξασφαλίζοντας προμήθειες για όλη την Ευρώπη, όπως έγραψε ο κ. Πάιτ.

Σχετικά άρθρα