Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χάνεται ο έλεγχος στο προσφυγικό – Ως αντιπολίτευση λαΐκιζαν τώρα έντρομοι ζητάνε εθνική συναίνεση

Χάνεται ο έλεγχος στο προσφυγικό – Ως αντιπολίτευση λαΐκιζαν τώρα έντρομοι ζητάνε εθνική συναίνεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κουμουτσάκος, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Τάκης (Παναγιώτης) Θεοδωρικάκος, Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Η κυβέρνηση της «κανονικότητας» έχει προσγειωθεί πολύ άσχημα στην πραγματικότητα. Η χώρα μας δέχεται υβριδικό πόλεμο από την Τουρκία και οι αμήχανοι γιάπηδες της Νέας Δημοκρατίας δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται.

Το καθεστώς Ερντογάν υλοποιεί προαναγγελθείσα από καιρό επιχείριση εσωτερικής αποσταθεροποίησής μας, για την οποία δεν ήταν ούτε έτοιμοι, ούτε αποδεικνύονται ικανοί να αντιμετωπίσουν.

Επί τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση το μόνο που ήξεραν να κάνουν ήταν να λαϊκίζουν και να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, αντί να μελετήσουν την πραγματικότητα και να προετοιμαστούν για αυτή.

Παριστάνουν ότι θα φέρουν επενδύσεις, δεν πρόκειται να φέρουν γιατί είναι άκαπνοι γιάπηδες δίχως επαγγελματική εμπειρία και την ίδια ώρα μας οδηγούν σε εθνική συμφορά.

Σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Από τη μία «φωνάζουν» οι νησιώτες που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, όμως από την άλλη ξεσηκώνονται και τοπικές κοινωνίες στην ηπειρωτική Ελλάδα για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα, στο πλαίσιο της επιχείρησης αποσυμφόρησης των νησιών.

Αλήθεια, απορούμε, αυτοί δεν ήταν που ειρωνευόντουσαν τον Τσίπρα για τη διαστρεβλωμένη δήλωση «η θάλασσα δεν έχει σύνορα;». Τώρα τι έγινε;

40.000 μετανάστες και πρόσφυγες μπήκαν στη χώρα από την ημέρα που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση του τόπου.

Τους πούλαγαν «Μακεδονία» και τώρα «γεμίζουν» τη Μακεδονία με μουσουλμάνους

Το πιο πρόσφατο περιστατικό με έντονες αντιδράσεις στην εγκατάσταση προσφύγων εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Εκεί, κάτοικοι της περιοχής επιχείρησαν να εμποδίσουν λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες, οι οποίοι ήταν προγραμματισμένο να εγκατασταθούν σε ξενοδοχείο.

Εξαιτίας της έντασης που επικράτησε, παρενέβη η Αστυνομία, προκειμένου τα πούλμαν με τους πρόσφυγες να φτάσουν τελικά από έναν παράδρομο στο ξενοδοχείο.

Αντιδράσεις υπήρξαν όμως και στις Σέρρες, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Και σε αυτή την περίπτωση, ομάδα προσπάθησε να εμποδίσει λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες σε ξενοδοχείο στο Σιδηρόκαστρο.

Με τη συνδρομή της αστυνομίας, τα λεωφορεία έφτασαν τελικά στον προορισμό τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαδραματίζονται τέτοιες σκηνές, το τελευταίο διάστημα.

Πριν από μία εβδομάδα, ένταση είχε προκληθεί και στα Βρασνά Θεσσαλονίκης για τον ίδιο λόγο.

Κάτοικοι της περιοχής απέκλεισαν κομβικά σημεία, προκειμένου να μην φτάσουν εκεί λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες.

Η υπόθεση εκεί όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ξενοδόχοι καταγγέλλουν ότι δέχονται απειλές, επειδή συμφώνησαν να φιλοξενήσουν στα καταλύματά τους πρόσφυγες.

Μία διαμάχη, που όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες, αφού ξενοδόχοι έχουν υποβάλει μηνύσεις σε βάρος κατοίκων των Βρασνών.

Αντιδράσεις και στα νησιά για τους πρόσφυγες

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η εφαρμογή του σχεδίου αποσυμφόρησης των νησιών από τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Το Σάββατο, έφτασαν στην Ελευσίνα 795 αιτούντες άσυλο από τη Λέσβο, προκειμένου να μεταφερθούν σε δομές σε 30 σημεία της Ελλάδας, ενώ σχετικές μετακινήσεις από τα νησιά έχουν προγραμματιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Ομως, η κατάσταση στα νησιά παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.

Χαρακτηριστικό είναι πως μέσα στην εβδομάδα δήμαρχοι αλλά και η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ζήτησαν άμεση συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το προσφυγικό.

Την ίδια ώρα όμως συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατοίκων.

Στην Κω, το βράδυ της Παρασκευής, κάτοικοι αλλά και ο δήμαρχος του νησιού συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι.

Εκεί, διαμαρτυρόμενοι για τον αριθμό προσφύγων και μεταναστών που είναι στο νησί, δεν επέτρεψαν να αποβιβαστούν από πλοίο άλλοι αιτούντες άσυλο που μεταφέρθηκαν από άλλα νησιά.

Αλλά και η Λέρος «βράζει». Δήμαρχος και κάτοικοι προειδοποίησαν και εκεί με κινητοποιήσεις, αφού οι πρόσφυγες έχουν πλημμυρίσει το νησί και πολλοί από αυτούς κοιμούνται ακόμη και στην παραλία.

Πλέον, υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους, προειδοποίησε ο δήμαρχος της Λέρου.

Την ίδια ώρα, η επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, που επισκέφθηκε τη χώρα μας, έκανε λόγο για δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, τον τελευταίο χρόνο.

«Εκρηκτική κατάσταση, με έλλειψη ιατρικής φροντίδας και υγιεινής στα υπερπλήρη καμπς τα οποία επισκέφθηκα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της.

Θεοδωρικάκος: Δεν μπορούμε να δεχθούμε απεριόριστο αριθμό προσφύγων

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι «Η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί απεριόριστο αριθμό μεταναστών και προσφύγων», ενώ συμπλήρωσε πως αν χρειαστεί θα ληφθούν και επιπρόσθετα μέτρα.

Όπως; Ένα επιπρόσθετο μέτρο να μας πει έχει; Γνωρίζει; Ξέρει; Τίποτα, δεν έχει ιδέα.

Ένα όμως κάνει με εντυπωσιακή επιτυχία, εγκαθιστά στη Μακεδονία μουσουλμάνους.

«Γίνεται μία πολύ συντονισμένη προσπάθεια να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στη Μυτιλήνη και στη Σάμο γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαρκής ροή μεταναστών προς τα νησιά μας και προς την πατρίδα μας.

»Συντονισμένα και οργανωμένα υπάρξει μετακίνηση ενός αριθμού μεταναστών στην Ηπειρωτική Ελλάδα.

»Το αντιμετωπίζουμε με σχέδιο. Είναι δύσκολο», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους τους πολίτες», συμπλήρωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή τις αντιδράσεις για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ζητώντας την εθνική συναίνεση που εκείνος ποτέ δεν έδωσε.

Κουμουτσάκος: 40.000 αφίξεις προσφύγων σε ένα τετράμηνο

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, παραδέχτηκε ότι το τελευταίο τετράμηνο έγιναν 40.000 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των κατοίκων, είπε: «Η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών είναι καθήκον της πολιτείας.

»Τίποτα δεν μπορεί να επιβάλλεται στις τοπικές κοινωνίες».

«H ενημέρωση προκύπτει από την ανάγκη να δειχθεί από όλους μας η έγκαιρη αλληλεγγύη στις συνοριακές περιοχές της χώρας που δέχονται το πρώτο κύμα.

»Το ζήτημα είναι μεγάλο και είναι εδώ για να μείνει. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε αντοχή.

»Θα μετρηθούμε όλοι στο αν σε ένα ζήτημα που έχει εθνική διάσταση είμαστε όλοι μαζί», συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Και ο κ. Κουμουτσάκος ικετεύει για εθνική ενότητα. Εθνική ενότητα που αυτός ο αμετροεπής διπλωματάκος δεν έδωσε ποτέ στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Μαύρες ημέρες έρχονται για τους λαϊκιστές της δεξιάς. Θα θερίσουν ό,τι έσπειραν.

Μόνο η πατρίδα να μην υποστεί βαριές τις συνέπειες της ανικανότητάς τους.

Σχετικά άρθρα