Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πλακιωτάκης: Η Τουρκία παραβιάζει συστηματικά τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό

Πλακιωτάκης: Η Τουρκία παραβιάζει συστηματικά τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Γιάννης Πλακιωτάκης, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Τουρκία, Υπουργείο Ναυτιλίας,

Οι προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου για τη δράση του Λιμενικού Σώματος στο Α. Αιγαίο «αποτελούν μέρος της προσπάθειας της Τουρκίας να αποκρύψει το γεγονός ότι παραβιάζει συστηματικά τους όρους της συμφωνίας με την ΕΕ για το προσφυγικό», υποστηρίζει ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο κ. Πλακιωτάκης υποστηρίζει ότι «οι κατηγορίες του δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα» και υπογραμμίζει ότι το Λιμενικό «επιχειρεί στο Αιγαίο με αποφασιστικότητα αλλά και ευαισθησία και σώζει καθημερινά δεκάδες ανθρώπινες ζωές».

Ο κ. Πλακιωτάκης σημειώνει την ανάγκη ετοιμότητας «για το οποίο έχουμε ενημερώσει τους πάντες», ώστε σε περίπτωση ανάγκης, να ενισχυθεί το Λιμενικό με μέσα και προσωπικό, ενώ αναφέρεται και στο προς υλοποίηση νέο σύστημα θαλάσσιας επιτήρησης που θα δώσει τη δυνατότητα ακόμα περισσότερο εστιασμένων περιπολιών.

Σχετικά άρθρα