Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Χρήστου Χριστοδούλου στο Ισραήλ

Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Χρήστου Χριστοδούλου στο Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Ισραήλ, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Χρήστος Χριστοδούλου,

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Lieutenant General Aviv Kochavi (Israel Defence Forces Chief of the General Staff).

Κατά τις διμερείς επαφές, όπως γράφει το www.hellasjournal.com. συζητήθηκαν η περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας, ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν στη ανταλλαγή πληροφορίων, καθώς και θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Παράλληλα στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύµων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο Γ΄, ενώ επισκέφθηκε και το Μνημείο Ολοκαυτώματος («Yad Va Shem»).

Δεν είναι λίγα τα όσα τρέχει εδώ και καιρό το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας με το αντίστοιχο του Ισραήλ: Uav Heron, συνεκπαιδεύσεις σε διμερές και τριμερές επίπεδο συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Η άσκηση Blue Flag που γίνεται στο Ισραήλ και συμμετέχει σχεδόν σύσσωμη η 335 Μοίρα, τα Ελληνικά Apache που παίρνουν ζωή από τα Ισραηλινά σε ορισμένα ανταλλακτικά.

Σχετικά άρθρα