Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ εξαίρεσαν Πολάκη και Τζανακόπουλο από την Προανακριτική για τη Novartis

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ εξαίρεσαν Πολάκη και Τζανακόπουλο από την Προανακριτική για τη Novartis
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Κίνημα Αλλαγής, Νέα Δημοκρατία, Παύλος Πολάκης, Προοδευτική Συμμαχία, Σκάνδαλο, Σκάνδαλο Novartis, ΣΥΡΙΖΑ,

Ψηφίστηκε πριν από λίγο κατά πλειοψηφία η εξαίρεση Πολάκη, Τζανακόπουλου από την Προανακριτική Επιτροπή για την «υπόθεση Novartis».

Πιο συγκεκριμένα, υπέρ της εξαίρεσης του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη τάχθηκαν στην προανακριτική Επιτροπή οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Κατά της απόφασης τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, και το ΚΚΕ, ενώ «παρών» ψήφισε η Ελληνική Λύση.

Νωρίτερα, γνωμοδότηση την οποία είχε εκδώσει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής τον Φεβρουάριο του 2010 επικαλέστηκαν μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης των καταγγελιών κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου, στην αποψινή συνεδρίαση, κατά την οποία συζητήθηκε το αίτημα εξαίρεσης των κ.κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη.

Η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου που εκδόθηκε το 2010, ανέφερε ότι πρέπει να εξαιρεθούν από μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το Βατοπέδι, πρόσωπα που εξετάστηκαν ως μάρτυρες σε προηγούμενη διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και υπουργοί των οποίων οι πράξεις ή παραλείψεις εντάσσονταν στο αντικείμενο διερεύνησης της επιτροπής,

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 2010, στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι, μετά την αμφισβήτηση εκ μέρους της ΝΔ, της νομιμότητας της συμμετοχής τους στην επιτροπή, οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν επιλέξει για λόγους προσωπικής ευαισθησίας να ζητήσουν την αντικατάστασή τους.

Τότε όμως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, είχε κατηγορήσει τη ΝΔ για παρελκυστική τακτική και δικονομική ακροβασία προκειμένου να εμποδιστεί η πλήρης αποκάλυψη της αλήθειας.

Σχετικά άρθρα