«Η ιστορία έχει καταγράψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια.
»Όπως έχει καταγράψει ότι είχαμε δέκα συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, δέκα μονάδες κάτω την ανεργία και προστασία των αδυνάμων, για την οποία βλέπω μεγάλη πρόνοια από τη ΝΔ να ξηλώσει ήδη από τα πρώτα νομοσχέδια», τόνισε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής.
Όπως σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι έτοιμος να “μολυνθεί” από τις προσδοκίες και τις αγωνίες του προοδευτικού κόσμου, ενώ αποδείχθηκε ότι και το 2015 ήμασταν οι μόνοι έτοιμοι να βάλουμε τα χέρια μας στη φωτιά για να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Η ΝΔ ήταν έτοιμη να συνεχίσει μία πορεία καταστροφής».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «οι προοδευτικές πολιτικές είναι αυτές που μπορούν να εγγυηθούν τον ενιαίο βηματισμό της Ευρώπης, καθώς οι ιδέες οι οποίες φλερτάρουν με την αντίληψη που λέει ότι “ο καθένας να κοιτάξει τα της αυλής του και η Ευρώπη μας θα είναι μια χαρά” είναι οδυνηρές», καθώς δοκιμάστηκαν κατά την κρίση του 2015.
Για τον ίδιο, η Ευρώπη χρειάζεται αυξημένους προϋπολογισμούς, μηχανισμό αναδιανομής πλεονασμάτων και εξισορροπητικούς μηχανισμούς που θα αποβάλλουν τις πιθανότητες περιφερειακών ανισοτήτων, «ό,τι γίνεται δηλαδή σε άλλες ομοσπονδίες».
Αναφορικά με το αίτημα εξαίρεσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ από την προανακριτική επιτροπή για τη Novartis, ανέφερε:
«Θεωρώ ότι θα επικρατήσουν λογικές σκέψεις.
»Έχουν υπάρξει συγκλονιστικές αποκαλύψεις τις τελευταίες ημέρες και η επιμονή στην εξαίρεση μελών από την επιτροπή θα αυξήσει κατακόρυφα την καχυποψία του κόσμου που παρακολουθεί την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης».
Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «η ΝΔ νόμιζε ότι θα κάνει συνολική αντεπίθεση για να σιωπήσουν όσοι ήξεραν και έβλεπαν τι γινόταν, όμως αυτή η επιλογή φαίνεται να της γυρίζει μπούμερανγκ».
Ερωτηθείς σχετικά με την ψηφιακή πολιτική της χώρας, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι «όταν αναλάβαμε, η χώρα δεν είχε εθνική ψηφιακή στρατηγική και η Ε.Ε. είχε παγώσει κονδύλια ύψους 1,2 δισ. ευρώ από το 2013, διότι τα έργα που γίνονταν ως τότε ήταν κατακερματισμένα και επαναλαμβανόμενα, με αποτέλεσμα την κατασπατάληση πόρων.
»Με την ίδρυση της γενικής γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής και μετέπειτα του αρμόδιου υπουργείου, η χρηματοδότηση επανήλθε.
»Τα περισσότερα από τα έργα που δρομολογήσαμε συνεχίζονται σήμερα και αυτό είναι ευχάριστο», προσθέτοντας ότι «για εμάς οι νέες τεχνολογίες πρέπει να είναι μήτρα συνοχής και όχι μήτρα νέων ανισοτήτων και νέων κρίσεων».