Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα από Άρειο Πάγο: Ζητά ενημέρωση από το FBI για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Βόμβα από Άρειο Πάγο: Ζητά ενημέρωση από το FBI για τους προστατευόμενους μάρτυρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FBI - Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, Άρειος Πάγος, Εισαγγελία Αρείου Πάγου, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Σκάνδαλο, Σκάνδαλο Novartis,

Νέες εξελίξεις στην έρευνα για την Novartis καθώς οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου οι οποίοι εξετάζουν τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υποβάλει αίτημα δικαστικής συνδρομής, από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Οι αντιεισαγγελείς ζητούν να τους ενημερώσουν άμεσα για το αν στο πλαίσιο της δικής τους έρευνας για τη φαρμακοβιομηχανία, έχουν καταθέσει στις αμερικανικές υπηρεσίες οι προστατευόμενοι μάρτυρες που έχουν εξεταστεί στη χώρα μας -ως προστατευόμενος ή μη- και στην περίπτωση που αυτό ισχύει να τους αποσταλούν αντίγραφα των σχετικών καταθέσεων.

Ζητούν ακόμη να τους ενημερώσουν αν από τις καταθέσεις τους, οι μάρτυρες αποκόμισαν, βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας, χρηματικά οφέλη και ποια ή αν προσδοκούν, τέτοια οφέλη.

Οπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, σύμφωνα από την ελληνική νομοθεσία, απαγορεύονται ρητά τα ανταλλάγματα ή η υπόσχεση ανταλλάγματος για μαρτυρία.

Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι σε μια τέτοια περίπτωση κινδυνεύουν να ακυρωθούν οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων στην Ελλάδα.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που συσχετίζουν την κίνηση των εισαγγελέων με την χθεσινή κατάθεση του δικηγόρου των προστατευόμενων μαρτύρων στις ΗΠΑ, Παύλου Σαράκη.

Με το έγγραφό τους, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου ζητούν, ακόμη, να ενημερωθούν αν οι αμερικανικές αρχές έχουν εξετάσει για την ίδια υπόθεση και άλλους μάρτυρες, εκτός των προστατευόμενων μαρτύρων, και αν αυτό ισχύει να τους στείλουν αντίγραφα των καταθέσεων αυτών αλλά και αναφορά για την πορεία των ερευνών τους και ποιο είναι το αποτέλεσμα τους.

Το εν λόγω αίτημα περιλαμβάνεται στο φάκελο που αποστέλλουν οι κύριοι Ζαχαρής και Σοφουλάκης στη Βουλή έπειτα από αίτημά της προκειμένου να ενημερωθεί το Κοινοβούλιο και από τα νεότερα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί.

Δικαστικές πηγές ανέφεραν σε σχέση με την αναγκαιότητα αποστολής του αιτήματος δικαστικής συνδρομής προς τις ΗΠΑ πως οι εισαγγελείς ερευνούν όλες τις πτυχές της υπόθεσης πέρα από τις καταθέσεις των μαρτύρων αναζητώντας έγγραφα και άλλα στοιχεία από οποιαδήποτε υπηρεσία ή φορέα εντός η εκτός Ελλάδος.

Δημ. Τσοβόλας: «Θα γυρίσει μπούμερανγκ στη ΝΔ η Novartis» – Τι είπε για τα στοιχεία του FBI

Σχετικά άρθρα