Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μισόλογα από τους τραπεζίτες στον Μητσοτάκη – Δεν αναιρούν τις αυξήσεις στα ΑΤΜ

Μισόλογα από τους τραπεζίτες στον Μητσοτάκη – Δεν αναιρούν τις αυξήσεις στα ΑΤΜ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΤΜ, Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Κυριάκος Μητσοτάκης, Τράπεζες,

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας τη συζήτηση, κάλεσε τους εκπροσώπους των τραπεζών να ανακαλέσουν τις αυξήσεις που ανακοίνωσαν σε σειρά υπηρεσιών.

«Έχετε αναγγείλει αυξήσεις. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Είναι εξαιρετικά αρνητικό.

»Δεν δικαιολογούνται οι αυξήσεις, όταν μάλιστα γίνονται σε ένα οικονομικό περιβάλλον πολύ καλύτερο.

»Πρέπει να μείνουμε στο προηγούμενο πλαίσιο», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Από την πλευρά των εκπροσώπων των τραπεζών, ειπώθηκε ότι «στόχος είναι η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στις οποίες οι τράπεζες έχουν επενδύσει ιδιαίτερα».

Δεσμεύθηκαν, προφανώς για λόγους τακτικής, να επανεξετάσουν τις αυξήσεις, αλλά μόνο για τις χρεώσεις σε περιοχές που υπάρχει ένα μόνο ΑΤΜ.

Στη συνάντηση που έγινε τονίστηκε η θετική επίδραση που έχει στην οικονομία και στις τράπεζες το νέο περιβάλλον που δημιουργήθηκε μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου με το νέο πλαίσιο οικονομικής πολιτικής, τη μεγάλη υποχώρηση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, την άρση των capital controls και την αναζωογόνηση της αγοράς ακινήτων.

Εκτιμήθηκε δε ότι η επίδραση αυτή θα ενισχυθεί μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για αναστολή του ΦΠΑ στα ακίνητα.

Στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, τονίστηκε ότι το σχέδιο «Ηρακλής» αποτελεί σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου μείωσής τους σε μονοψήφιο ποσοστό ως το 2022, γεγονός που θα βελτιώσει σημαντικά τους ισολογισμούς των τραπεζών και θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Σχετικά άρθρα