Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Υπουργός εργοδοσίας ο Βρούτσης – Κάνει το χατίρι του ΣΕΒ

Τζανακόπουλος: Υπουργός εργοδοσίας ο Βρούτσης – Κάνει το χατίρι του ΣΕΒ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Βρούτσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Εφημερίδα Αυγή, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Εργασίας,

Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που είχαν κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής για διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορά τα εργασιακά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει ένσταση για το άρθρο 57 του νομοσχεδίου με το οποίο τροποποιείται το καθεστώς προσφυγής σε διαιτησία, υποστηρίζοντας ότι η ρύθμιση καθιστά ανέφικτη την προσφυγή στη διαιτησία για την πλειοψηφία των εργαζομένων.

Το Κίνημα Αλλαγής είχε καταθέσει ένσταση για το άρθρο 57, για το άρθρο 53 παρ. 8, που αφορά τις εξαιρέσεις από την εφαρμογή των συλλογικών ρυθμίσεων, για το άρθρο 55, που αφορά την υπερίσχυση των επιχειρησιακών ΣΣΕ έναντι κλαδικών σε επιχειρήσεις με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, και για το άρθρο 56 παρ. 4 με τις εξαιρέσεις στην επέκταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την ευρεία εξουσιοδότηση στον υπουργό Εργασίας.

Η κριτική επεκτάθηκε σε ολόκληρο το κεφάλαιο του αναπτυξιακού για τα εργασιακά.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκριναν τις σχετικές διατάξεις αλλά και προσωπικά τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, τον οποίο αποκάλεσαν «υπουργό της εργοδοσίας που κάνει πράξη όσα με εμμονή ο ΣΕΒ ζητάει».

«Κανονικά, ο κ. Βρούτσης δεν θα έπρεπε να λέγεται υπουργός Εργασίας. Θα έπρεπε να λέγεται υπουργός εργοδοσίας, κάνει το χατίρι του ΣΕΒ, ο οποίος με απόλυτη επιμονή, εδώ και χρόνια, επιχειρεί να καταργήσει το δικαίωμα των εργαζομένων να προσφεύγουν μονομερώς σε διαιτησία, όταν δεν μπορεί να υπογραφεί ΣΣΕ», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να απαντήσει στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση ο οποίος άσκησε κριτική στην εφημερίδα «Αυγή» για το σημερινό της πρωτοσέλιδο που μιλά για fake στοιχεία αναφορικά με την απονομή συντάξεων, είπε «ο κ. Βρούτσης είναι «λίγος» για να χαρακτηρίζει «φυλλάδα» την εφημερίδα «Αυγή», «που 70 χρόνια δίνει αγώνες για τη Δημοκρατία, όταν η παράταξή του (σ.σ. η δεξιά παράταξη) την κατέλυσε μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο»

O Δ. Τζανακόπουλος κάλεσε τον υπουργό Εργασίας να «πλένει το στόμα του όταν μιλά για την «Αυγή»» και συνέχισε λέγοντας «Να προσέχει πως μιλάει ο Βρούτσης», επανήλθε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα