Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαγγελόπουλος για Novartis: Το FBI έδωσε τραπεζικό λογαριασμό πολιτικού και δεν τον πήραν

Παπαγγελόπουλος για Novartis: Το FBI έδωσε τραπεζικό λογαριασμό πολιτικού και δεν τον πήραν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FBI - Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Σκάνδαλο, Σκάνδαλο Novartis,

Σε αποκάλυψη που θα συζητηθεί προέβη ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στη συνέντευξή του στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως στην Βιέννη, όπου είχαν μεταβεί οι Έλληνες εισαγγελείς για τις ανάγκες της έρευνας για τη Novartis, προσφέρθηκε από τους αμερικάνους εισαγγελείς του FBI τραπεζικός λογαριασμός, αλλά δεν παρελήφθη:

«Είδα από την δικογραφία ότι είχε γίνει μια συνάντηση στην Βιέννη, στην οποία είχαν πάει Έλληνες εισαγγελείς κατά της διαφθοράς Προσφέρθηκε λογαριασμός πολιτικού προσώπου από τους αμερικάνους Εισαγγελείς του FBI, που είχε αποκτηθεί με νόμιμο τρόπο και δεν τον πήραν!».

«Και δεν τον πήραν. Δεν ήταν προϊόν υποκλοπής. Δεν ήταν παράνομο, αλλά και παράνομο να ήταν, με διάταξη που είχα ψηφίσει μετά από αίτημα εισαγγελέων, δίναμε το δικαίωμα κατ’ εξαίρεση στους εισαγγελείς Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος -κάτω από προϋποθέσεις και με την έγκριση τριών άλλων δικαστών- και παρανόμως κτηθέντα να τα αξιοποιούν. Εδώ δεν ήταν ούτε προϊόν υποκλοπής, ούτε παρανόμως κληθέντα.

»Υπάρχει διάταξη ότι ο Εισαγγελέας μπορεί να κληθεί από είδηση, πληροφορία ακόμα και φήμη. Εδώ τους έδιναν αριθμό λογαριασμού πολιτικού προσώπου!».

«Ο κ. Αγγελής είναι αναπληρωτής πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος. Ενήργησε σύμφωνα με τον νόμο για το θέμα αυτό;

»Έβαλε την Αρχή να ψάξει; Πώς γίνεται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου να ελέγχεται από αντεισαγγελέα πρωτοδικών; Τον στρατηγό μπορεί να τον ελέγξει ο λοχαγός;», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Σχετικά άρθρα