Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φώφη Γεννηματά: «Η Ευρώπη ανήμπορη χαϊδεύει τον Ερντογάν» – Κίνδυνος να εξαφανιστούμε

Φώφη Γεννηματά: «Η Ευρώπη ανήμπορη χαϊδεύει τον Ερντογάν» – Κίνδυνος να εξαφανιστούμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Κίνημα Αλλαγής, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, ΠΑΣΟΚ, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Πρόσφυγες, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τουρκία, Φώφη Γεννηματά,

Για όλα τα τρέχοντα θέματα μίλησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Η κ. Γεννηματά προειδοποίησε κατ’ αρχήν για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ότι το πρόβλημα θα μεγαλώνει όσο η Ευρώπη θα τηρεί χαλαρή στάση, έχοντας παραδώσει τα κλειδιά του προβλήματος στον Ταγίπ Ερντογάν και ότι η συμφωνία με την Τουρκία δεν αποδίδει.

«Έχει καταρρεύσει η συμφωνία. Ήταν για έκτακτα μέτρα, πέρασαν τόσα χρόνια και δεν αποδίδει.

»Η κυβέρνηση φέρνει ανθρώπους από τα νησιά στην ενδοχώρα. Μπορεί να τους επιστρέψει; Βάσει της συμφωνίας όχι.

»Να ξεκινήσει πρόγραμμα μετεγκατάστασης. Όλες οι χώρες θα πρέπει να σηκώσουν τα βάρη», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα πως διευκόλυνε τους Ευρωπαίους να μην δέχονται αυτά τα βάρη και τον Κυρ. Μητσοτάκη να συνεχίζει την ίδια πολιτική, δηλαδή το ναι σε όλα στην κ. Μέρκελ.

«Είμαι απογοητευμένη με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και αναρωτιέμαι γιατί είναι ευχαριστημένος ο κ. Μητσοτάκης.

»Η Ευρώπη ανήμπορη χαϊδεύει τον Ερντογάν και η Ελλάδα την Ευρώπη.

»Χτυπώ το καμπανάκι του κινδύνου. Πρέπει να ορθώσουμε ανάστημα να ακουστεί η φωνή μας.

»Πρέπει να συνεννοηθούμε σε αυτό το θέμα πριν εξαφανιστούμε», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Τι είπε για τα παρατράγουδα με τον «Τζόκερ»

Ζήτησε σοβαρότητα αναφερόμενη στο θόρυβο για την ταινία «Τζόκερ» υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ένα πολιτικό κλίμα που επιτρέπει σε κάποιους υπαλλήλους να φέρονται με αυτό τον τρόπο.

«Την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση εξυπηρετεί η συζήτηση να μένει στον Τζόκερ», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά καλώντας το αρμόδιο υπουργείο να κάνει τις αλλαγές στο νόμο.

«Ο γιός μου που γίνεται 15 έχει δει την ταινία», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος της η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι επιδιώκει τις συναινέσεις στα μεγάλα ζητήματα χωρίς να ετεροπροσδιορίζεται.

«Είμαστε ανάμεσα στους δύο. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια υπάρχει ένα μεσαίο κόμμα, πολύ δυνατό σε λίγο καιρό.

»Επιδιώκουμε συναινέσεις στα μεγάλα ζητήματα. Όπως το κάναμε στην ψήφο των αποδήμων, όπως προσπαθούμε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε και κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι «εμείς δεν κάνουμε συναλλαγές, πολιτευόμαστε με βάση αρχές και αξίες.

»Το έχω πει πολλές φορές, ότι το πρόσωπο θα πρέπει να εξασφαλίζει συναινέσεις.

»Ο κ. Τσίπρας που μιλά για συναλλαγές, το μοναδικό άρθρο που έδωσε στον Μητσοτάκη είναι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

»Του είπε βάλε όποιο πρόσωπο θέλεις, κερδίζεις την ψηφοφορία στη Βουλή.

»Εγώ λέω στον κ. Μητσοτάκη να μην αξιοποιήσει την πάσα.

»Είναι άλλο η απεμπλοκή της διάλυσης της Βουλής από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

»Είμαι η πρώτη που έστειλα επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς για αναθεώρηση του συντάγματος και από τα πρώτα θέματα που έθεσα είναι να μην διαλύεται η Βουλή.

»Από το ένα άκρο, όμως, να μην πάμε στο άλλο και να κομματικοποιήσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος θα πρέπει να ενώνει».

«Αν θεωρούσα ωφέλιμη την απλή αναλογική θα την είχα ψηφίσει», υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά λέγοντας ότι θα ήταν ωφέλιμη αν είχαμε άλλα μυαλά.

Το Ασφαλιστικό δεν ήταν στην ατζέντα με τους εταίρους όταν ανέλαβε ο κ. Τσίπρας, ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και «μπήκε στη συζήτηση μετά την καταστροφική πολιτική που έκανε το πρώτο εξάμηνο του 2015 και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

»Τότε λοιπόν ήταν εκτός συζήτησης το ασφαλιστικό. Του έλεγα μην κάνεις εκλογές, φτιάξε ομάδα διαπραγμάτευσης να αλλάξεις τη συμφωνία και όταν φτάσουμε σε στέρεο έδαφος να μιλήσουμε για το τι θα κάνουμε με την χώρα.

»Με ψυχραιμία να πιάσουμε το νήμα, γι’ αυτό χρειάζεται η εξεταστική, γιατί εκτροχιάστηκε η οικονομία την περίοδο Καραμανλή.

»Πως στάθηκε ο καθένας στη διαχείριση απέναντι στην κρίση.

»Όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια για το ρόλο όλων μας, θα είναι πιο εύκολο να κάτσουμε γύρω από ένα τραπέζι για να συνεννοηθούμε για όλα τα θέματα».

Κάλεσε τα κόμματα να υποστηρίξουν την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή από τότε που μπήκε η Ελλάδα στο ευρώ.

«Το κάνουμε γιατί ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει γιατί μπήκαμε σε αυτή την κρίση, να θυσιαστεί το βιοτικό του επίπεδο, να βλέπει τα παιδιά του να μεταναστεύουν στο εξωτερικό.

»Εγώ τους προσκαλώ όλους να υπογράψουν. Έχει έρθει η ώρα και η στιγμή να ανοίξουν στόματα, να δούμε τα πράγματα πιο αντικειμενικά, διότι απομακρυνόμαστε από τα γεγονότα και είναι πιο εύκολο».

Για τα εσωκομματικά της

Τέλος για τις διεργασίες στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής και την κριτική που της ασκείται η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι «όλες οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές, οκτώ είχαν φιλοδοξίες το 2017.

»Το 2021 έχουμε εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής, για όποιον έχει φιλοδοξίες.

»Όλες οι αποφάσεις του Κινήματος Αλλαγής είναι ομόφωνες.

»Κανένας δεν ήρθε να θέσει εναλλακτική, διαφορετική πρόταση για τη γραμμή που ακολουθούμε.

»Κανείς δεν ήρθε να αμφισβητήσει την αυτόνομη πορεία.

»Όποιος θέλει να γίνουμε παρακλάδι του Σύριζα ή της ΝΔ ας έρθει να το πει.

»Αν θέλει κάποιος να το πει, τον προκαλώ να έρθει να το πει».

Σχετικά άρθρα