Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαράκης: Στην Novartis oι χρηματισμοί αφορούν γιατρούς και πολιτικά πρόσωπα (βίντεο)

Σαράκης: Στην Novartis oι χρηματισμοί αφορούν γιατρούς και πολιτικά πρόσωπα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης καταγράφει και αποτυπώνει το σκάνδαλο Novartis σε συγκεκριμένες διαστάσεις, δήλωσε ο συνήγορος των προστατευόμενων μαρτύρων που καταθέτουν στοιχεία στο FBI για την υπόθεση, Παύλος Σαράκης.

Όπως σημείωσε μιλώντας στο Open Beyond, στο ντοκιμαντέρ αποτυπώνεται το πλαίσιο έρευνας των αμερικανικών αρχών όπως δόθηκε από τους τρεις πληροφοριοδότες.

«Το ένα μέρος αφορά την εισαγωγή και κοστολόγηση των φαρμάκων στην ελληνική αγορά που επηρέασε και άλλες χώρες, καθώς η Ελλάδα ήταν χώρα αναφοράς.

»Το δεύτερο μέρος που αφορά την υπερσυνταγογράφηση των φαρμάκων από την ιατρική κοινότητα στην Ελλάδα.

»Είχαμε χειραγώγηση της συνταγογράφηση που έθετε σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών αλλά και ζημίωνε τη χώρα».

Ο Π. Σαράκης τόνισε ότι υπάρχουν χρηματισμοί που αφορούν τόσο τον ιατρικό κόσμο, κρατικούς αξιωματούχος όσο και πολιτικά πρόσωπα.

«Αυτό συμπεριλαμβάνεται στην έρευνα. Δηλαδή οι αμερικανικές αρχές αναζητούν να τεκμηριώσουν τις αθέμιτες πρακτικές που αφορούν και τη δωροδοκία τόσο των γιατρών όσο και υπόλοιπων παραγόντων που δωροδοκήθηκαν για να εξυπηρετήσουν αθέμιτα συμφέροντα της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας» τόνισε.

Τέλος, ο δικηγόρος διευκρίνισε ότι «αντικείμενο της αμερικανικής έρευνας είναι η πολυεθνική εταιρεία.

»Τα πρόσωπα που είναι εκτός της πολυεθνικής εταιρείας, οφείλει να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες η ελληνική δικαιοσύνη».

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα