Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Τα 4 αφηγήματα της κυβέρνησης που διαψεύστηκαν

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Τα 4 αφηγήματα της κυβέρνησης που διαψεύστηκαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Κρήτη, Νέα Δημοκρατία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Χανιά,

Δριμεία κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης άσκησε από τα Χανιά, όπου πραγματοποιεί περιοδεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για 4 αφηγήματα τα οποία διαψεύστηκαν.

«Υποσχέθηκαν στήριξη της λεγόμενης μεσαίας τάξης. Δυστυχώς όμως, και αυτός ο προϋπολογισμός βλέπουμε ότι είναι ένας προϋπολογισμός που δεν δίνει ανάσα και προοπτική στη λεγόμενη μεσαία τάξη» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Με δυο λόγια πολιτική οικονομική η οποία είναι στοχευμένα μεροληπτική γι΄ αυτούς που τα αποκαλέσουμε εμείς “ελιτ”.

»Γι΄ αυτούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα και όχι για τους αδύναμους, όχι για τη λεγόμενη μεσαία τάξη που αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά του αφηγήματος της σημερινής κυβέρνησης όσο ήταν στην αντιπολίτευση».

Το δεύτερο αφήγημα της κυβέρνησης που διαψεύστηκε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώην πρωθυπουργού, είναι η κριτική για Μακεδονικό.

«Βγήκαν να πουν ότι είναι μια συμφωνία την οποία θα την τηρήσουν και θα την τιμήσουν.

»Οι ίδιοι που κατηγορούσαν για μια επιζήμια συμφωνία τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το τρίτο αφήγημα που διαψεύστηκε ήταν «η κριτική που μας κάνανε ότι δήθεν εμείς ανοίξαμε τα σύνορα και ήρθαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην πατρίδα μας».

«Η τέταρτη διάψευση ήταν η σκευωρία της σκευωρίας. Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, το σκάνδαλο στο χώρο της υγείας, ήταν λέει σκευωρία αυτών που κυβερνούσαν» είπε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο σκάνδαλο της Novartis ενώ κατηγόρησε, για μια ακόμη φορά, την κυβέρνηση για δειλία, για το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθει και ο ίδιος μεταξύ των κατηγορουμένων στην Προανακριτική Επιτροπή.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απήυθηνε κάλεσμα προς τους πολίτες να συμμετέχουν στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να γίνει «ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό, με ρίζες μέσα στην κοινωνία».

Κατά την παρουσία του στις Μουρνιές Χανίων, που αποτελεί τον δεύτερο σταθμό της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε με πολίτες και επισκέφθηκε το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σχετικά άρθρα