Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Τουρκίας ζήτησε ο Τσίπρας

Εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Τουρκίας ζήτησε ο Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βρυξέλλες, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES), Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο,

Την ανάγκη να εφαρμοστούν οι κυρώσεις που συμφωνήθηκαν τον Ιούνιο για την παράνομη τουρκική δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES).

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι διαφορετικά πληγώνεται η ευρωπαϊκή αξιοπιστία, ως δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ τόνισε παράλληλα πως πρέπει να υπάρξει συμφωνία για εμπάργκο όπλων.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να πιέσουν για επανέναρξη Αναθεώρησης του Δουβλίνου σε δίκαιη βάση και να στηριχθεί η φιλοξενία προσφύγων στην Τουρκία, στη βάση της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η μη έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας πληγώνει πολύ την αξιοπιστία και την ισχύ της ΕΕ και ενισχύει εθνικιστικές δυνάμεις και την αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων.

Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την άποψη, ότι πρέπει να δοθεί πράσινο φως στη Βόρεια Μακεδονία και Οδικός Χάρτης για την ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε συγχαρητήρια στον Αντόνιο Κόστα για τη νίκη του στις εκλογές στην Πορτογαλία «που συμβολίζει την επιτυχία της ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων, για την οποία πρέπει να δουλέψουμε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Εκτίμησε επίσης ότι ο ευρωπαϊκός Προϋπολογισμός πρέπει να βασιστεί σε λογική σύγκλισης και κοινωνικής συνοχής «αλλιώς ο ευρωσκεπτικισμός θα ενισχυθεί».

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, οι ευρωβουλευτές ενημέρωσαν τον κ. Τσίπρα σε σχέση με την ανανέωση του Ευρωκοινοβουλίου και το νέο συσχετισμό δυνάμεων που έχει προκύψει μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ο κ. Τσίπρας συζήτησε με την Ευρωομάδα τα κύρια θέματα σε σχέση με τη Σύνοδο Κορυφής – Brexit, Τουρκία, Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία – ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί επιγραμματικά και στην εσωτερική επικαιρότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «μίλησε για το isyriza.gr, μέσω του οποίου έχουν ήδη εγγραφεί στο κόμμα χιλιάδες νέα μέλη, προτρέποντας να συνεχιστεί η καμπάνια και η διεύρυνση και στις Βρυξέλλες, αλλά και στις οργανώσεις του εξωτερικού».

Σχετικά άρθρα