Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας σε Γιούνκερ: Να εφαρμοστούν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Τσίπρας σε Γιούνκερ: Να εφαρμοστούν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βρυξέλλες, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Κύπρος, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο,

Την εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την παράνομη δραστηριότητά της στην κυπριακή ΑΟΖ, που έχουν αποφασιστεί στην Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε και το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας, τονίζοντας ότι αποτελεί θέμα διεθνούς αξιοπιστίας της ΕΕ να αποφασίσει στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται το ΑΠΕ, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την εποικοδομητική συνεργασία τους και το θετικό έργο της κυβέρνησής του, τονίζοντας ότι συνέβαλε καθοριστικά στη σταθερότητα της ευρωζώνης και στην αναβάθμιση του ρόλου της Ε.Ε. στα Δυτικά Βαλκάνια, ιδίως με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ευχαρίστησε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη στήριξη που παρείχε στην Ελλάδα σε κρίσιμες στιγμές και ιδίως για την αποτροπή των σχεδίων εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης την κατάσταση στην Συρία και ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει εμπάργκο όπλων απέναντι στην Τουρκία μέχρι να τερματιστεί η εισβολή.

Τέλος, συζήτησαν για το προσφυγικό και συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει δίκαιη αναθεώρηση της συμφωνίας του Δουβλίνου και οικονομική στήριξη της Τουρκίας για τη φιλοξενία Σύρων προσφύγων.

Σχετικά άρθρα