Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας: Η Ευρώπη μίλησε καθαρά και καταδίκασε την Τουρκία

Δένδιας: Η Ευρώπη μίλησε καθαρά και καταδίκασε την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νίκος Δένδιας, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Υπουργείο Εξωτερικών,

Tην ικανοποίησή του για τις κυρώσεις που επέβαλλε στην Τουρκία για την εισβολή της στη Συρία αλλά και την «κατσάδα» για τις ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ, εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μιλά για απόφαση που «αναφέρεται στις κοινές ευρωπαϊκές αξίες και το Διεθνές Δίκαιο, ενώ σημείωσε πως αντίστοιχο αντίκτυπο πρέπει να έχει κάθε τέτοια ενέργεια που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, ώστε «να καταλαβαίνουν όλοι πως οφείλουν να συναλλάσσονται και να διαβιώνουν τα έθνη».

Η δήλωση του Νίκου Δένδια:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα μίλησε και μίλησε σταθερά και καθαρά. Με μία φωνή η οποία αναφέρεται στις κοινές μας ευρωπαϊκές αξίες και το Διεθνές Δίκαιο.

»Καταδίκασε την Τουρκία για τις παράνομες ενέργειες της εισβολής στη Συρία και με συγκεκριμένη αναφορά σε κυρώσεις, σε εμπάργκο όπλων, καθώς επίσης και με αναφορά με πολύ συγκεκριμένο ενδιαφέρον για το προσφυγικό.

»Αλλά μίλησε, επίσης, καθαρά για το θέμα των παραβιάσεων της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου.

»Πήγε ένα βήμα παραπέρα από προηγούμενες αποφάσεις και αποφάσισε μέτρα κατά νομικών και φυσικών προσώπων, αυτό δηλαδή το οποίο επεδίωκε καθαρά η κυπριακή πλευρά.

»Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για αυτό.

»Πιστεύουμε ότι πάντα πρέπει να είναι οδηγός όλων μας το Διεθνές Δίκαιο.

»Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να αναφερόμαστε όλοι και όταν η Τουρκία το παραβαίνει, οφείλουν να υπάρχουν κυρώσεις, για να καταλαβαίνουν όλοι πώς οφείλουν να συναλλάσσονται και να διαβιώνουν τα έθνη».

Σχετικά άρθρα