Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Το πλεόνασμα οφείλεται στην κυβέρνηση Παπανδρέου, όχι στις μαγικές συνταγές Ζαππείου”

“Το πλεόνασμα οφείλεται στην κυβέρνηση Παπανδρέου, όχι στις μαγικές συνταγές Ζαππείου”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Ελενόπουλος, Γιώργος Παπανδρέου, Πρωτογενές Πλεόνασμα,

“Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη το βαφτίσαμε” λέει ο σοφός λαός και ταιριάζει γάντι στην παραφιλολογία περί πρωτογενούς πλεονάσματος, καθώς -πριν ακόμα οριστικοποιηθεί- φουντώνει ο καυγάς για την διεκδίκηση της “πατρότητας” της μεγάλης αυτής επιτυχίας.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες εξελίξεις, το περιβόητο πλεόνασμα δεν το δημιούργησε το success story της Κυβέρνησης, ούτε οι θυσίες του ελληνικού Λαού, όπως λέει η αντιπολίτευση. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της διετίας 2010-11 και του Γεωργίου Παπανδρέου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργος Ελενόπουλος, εξαπέλυσε βολές κατά εκείνων που μιλούν για πρωτογενές πλεόνασμα και ταυτόχρονα επικρίνουν την πολιτική της διετίας 2010-11, «επιχειρώντας να αποδώσουν όλα τα δεινά στη συγκεκριμένη διετία για να εμφανιστούν, οι ίδιοι, άμωμοι και άσπιλοι ενόψει εκλογών».

Υποστηρίζει πως στη διετία 2010-11 οφείλεται εν πολλοίς το πρωτογενές πλεόνασμα για το οποίο υπερηφανεύονται και το οποίο «δεν δημιουργήθηκε με μαγικές συνταγές Ζαππείου».

Σύμφωνα με τον κ. Ελενόπουλο, το μεγάλο έλλειμμα, που είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μειώθηκε δραστικά εκείνη τη διετία και ζητεί από τους επικριτές της να θυμηθούν ποια ήταν τα πρώτα μέτρα του μνημονίου και ποια μέτρα πήραν οι ίδιοι μετά το δεύτερο μνημόνιο. Όπως επίσης και σε πόσα δισ. υπολογίζονταν τα μέτρα που απαιτούνταν το Νοέμβριο του 2011 και σε πόσα τελικά ανήλθαν.

Αναφέρεται ακόμη στον χρόνο που χάθηκε μέχρι τις εκλογές, «στο βωμό μικροκομματικών ή και προσωπικών σκοπιμοτήτων», για την ικανοποίηση των οποίων «έπεσε μια εκλεγμένη κυβέρνηση».

Ο κ. Ελενόπουλος αφήνει αιχμές και για τη στάση στελεχών του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι οι «σκοπιμότητες διεμβόλισαν τα όρια της παράταξης».

Επισημαίνει επίσης ότι στο όνομα των σκοπιμοτήτων αποδυναμώνονται οι μεταρρυθμίσεις της περιόδου 2010-11, για τις οποίες η χώρα κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.

Προειδοποιεί τέλος ότι «την επόμενη φορά που θα που θα επιχειρήσουν να κρυφτούν πίσω από μια κυβέρνηση που θυσιάστηκε, για να παίζουν ανερυθρίαστα τα παιχνίδια τους, θα τους το θυμίσουμε εμείς».

Σχετικά άρθρα