Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ: Η εισβολή της Τουρκίας στο συριακό Κουρδιστάν «επανάληψη της κυπριακής τραγωδίας»

Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ: Η εισβολή της Τουρκίας στο συριακό Κουρδιστάν «επανάληψη της κυπριακής τραγωδίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κυπριακό Ζήτημα, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

«Η μονομερής στρατιωτική δράση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία θέτει σε αμφισβήτηση το εδαφικό στάτους κβο στη Μέση Ανατολή και τη συνθήκη της Λωζάνης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η σοσιαλπατριωτική κίνηση ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά.

«Η κατ’ ευφημισμόν «Πηγή Ειρήνης» είναι απροκάλυπτη εισβολή και κατοχή εδάφους ενός ανεξάρτητου κράτους και θα επιδεινώσει το πρόβλημα του προσφυγικού -μεταναστευτικού.

»Η απουσία ουσιαστικών αντιδράσεων και μέτρων από τις μεγάλες δυνάμεις και την ΕΕ, στην κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αποθρασύνει τον ταραξία της περιοχής, καταδεικνύει τα μεγαλόπνοα αναθεωρητικά σχέδια του και συνιστά ευθεία απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια και ειρήνη.

»Η μονομερής στρατιωτική δράση της Άγκυρας, είναι επανάληψη της κυπριακής τραγωδίας και δείχνει τις πάγιες επιδιώξεις της Τουρκίας, αυξάνοντας την ανησυχία μελλοντικών εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

»Ύψιστο πατριωτικό καθήκον είναι η αντιμετώπιση αυτής της αναθεωρητικής πολιτικής του Ερντογάν, όχι με γενικές διακηρύξεις και ευχολόγια, αλλά με μέτρα ουσιαστικής και ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής, που θα στοχεύουν στην ενίσχυση των διμερών και πολυμερών συμμαχιών της Ελλάδας.

»Η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, δείχνει κατώτερη των περιστάσεων, ασχολούμενη μόνο με επικοινωνιακά παιχνίδια και κούφιες «επανεκκινήσεις».

»Είναι πατριωτική εθνική ανάγκη η προστασία του ελληνισμού, σε οποιοδήποτε σημείο παρουσίας του και πριν απ’ όλα στην Κύπρο».

Σχετικά άρθρα