Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Δειλός ο Μητσοτάκης – Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τους αγώνες κατά της διαφθοράς

Τσίπρας: Δειλός ο Μητσοτάκης – Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τους αγώνες κατά της διαφθοράς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βουλή των Ελλήνων, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Προοδευτική Συμμαχία, Σκάνδαλο, Σκάνδαλο Novartis, ΣΥΡΙΖΑ,

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για πολιτικό ρεβανσισμό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Ολομέλειας για την πρόταση της ΝΔ να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Μάλιστα, χαρακτήρισε «δειλό» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι δεν είχε το σθένος να παραπέμψει τον ίδιο.

«Στην ουσία, το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

»Το πρόβλημά της είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το μέτωπο κατά της διαφθοράς που συγκροτήθηκε από την κυβέρνησή μας, για να εκφράσει ένα ευρύτερο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για διαφάνεια, κράτος δικαίου, δικαιώματα αλλά και αληθινή δικαιοσύνη στη χώρα μας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η συμμετοχή μας στην προανακριτική θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να μάθουν όλοι οι πολίτες πώς στήθηκε αυτός ο άθλιος μηχανισμός.

»Ένας μηχανισμός που είχε ως αποτέλεσμα να πληρώνουν πιο ακριβά τα φάρμακά τους, ενώ τους κόβατε μισθούς και συντάξεις», έστειλε σαφές μήνυμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε για πολιτική δειλία τον Κυρ. Μητσοτάκη που απουσίαζε (όπως και σύσσωμη η κυβέρνηση) από τα έδρανα της Βουλής.

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αποφασίζει να παραπέμψει -για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου- έναν πρώην Υπουργό σε ειδικό δικαστήριο, όχι γιατί έχει κάποια ένδειξη σκανδάλου, αλλά γιατί είχε το θράσος να αναδείξει το σκάνδαλο της Novartis, «δηλαδή το σκάνδαλο της υπερτιμολόγησης των τιμών του φαρμάκου από στελέχη των δικών σας κυβερνήσεων, προκειμένου να ευνοηθεί μια πολυεθνική, εις βάρος του ελληνικού δημοσίου».

Σχετικά άρθρα