Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

To Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις συναντήσεις Πομπέο με Μητσοτάκη και Παναγιωτόπουλο

To Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις συναντήσεις Πομπέο με Μητσοτάκη και Παναγιωτόπουλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κυριάκος Μητσοτάκης, Μάικ Πόμπεο, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Τη θέση που κατέχει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τον θετικό ρόλο που διαδραματίζει για την προώθηση της περιφερειακής πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η συζήτηση επεκτάθηκε και στον τομέα της ενεργειακής συνεργασίας, ενώ ο κ. Πομπέο αισθάνθηκε ενθαρρυμένος από το πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης που του παρουσίασε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Επιπλέον, ο Αμερικανός υπουργός συναντήθηκε και με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, δίνοντας έμφαση στη περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας.

«Ο υπουργός Πομπέο και ο υπουργός Άμυνας Παναγιωτόπουλος συζήτησαν για τη διμερή συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, ενισχυμένη περαιτέρω από την Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας.

»Ο υπουργός μεταβίβασε την εκτίμηση των ΗΠΑ για τις ζωτικές συνεισφορές της Ελλάδας ως σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και για την εκπλήρωση της δέσμευσης για δαπάνες 2% (αμυντικές δαπάνες σε σχέση με το ΑΕΠ)», σημειώνει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα