Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μάικ Πόμπεο, Μέγαρο Μαξίμου, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα.

Στη συνέχεια, ο κ. Πομπέο συναντιέται με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και στις 12.30 θα βρεθεί στο υπουργείο Εξωτερικών.

Εκεί θα υπογράψει με τον Νίκο Δένδια την επικαιροποιημένη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Αμέσως μετά, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε κοινές δηλώσεις.

Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών αναμένεται να σηματοδοτήσει την περαιτέρω αναβάθμιση των διμερών σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ, αλλά και τη διεύρυνση του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ, με επιστέγασμα την υπογραφή της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defence Cooperation Agreement-MDCA) των δυο χωρών.

Κατά την παρουσία του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα, αναμένεται να αναδειχθεί περαιτέρω η στρατηγική διάσταση της σχέσης Αθήνας – Ουάσιγκτον, με έμφαση στην εμβάθυνση της αμυντικής, διπλωματικής, αλλά και οικονομικής συνεργασίας τους.

Προ της άφιξης του Μάικ Πομπέο στην Αθήνα, ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε υπογραμμίσει τον κομβικής σημασίας ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στον σχεδιασμό της αμερικανικής Στρατηγικής Εθνικής Ασφάλειας και είχε χαρακτηρίσει ως «θεμελιωδώς σημαντική» τη συνεργασία των ΗΠΑ με τη «σύμμαχό μας Ελλάδα».

Το απόγευμα, ο κ. Πομπέο θα εκφωνήσει ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώ την Κυριακή θα αναχωρήσει από την Αθήνα για τις ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα