Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σπίρτζης εξαπέλυσε ομοβροντία κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη (βίντεο)

Ο Σπίρτζης εξαπέλυσε ομοβροντία κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Προοδευτική Συμμαχία, Πρόσφυγες, ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης,

Δριμεία επίθεση στη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τους χειρισμούς της στα εργασιακά και το προσφυγικό εξαπέλυσε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha και τη δημοσιογράφο, Κάτια Μακρή τόνισε ότι οι απόψεις του πρωθυπουργού για το δικαίωμα της απεργίας είναι απειλή για την ίδια τη Δημοκρατία ενώ χαρακτήρισε ακροδεξιά τη ρητορική στελεχών της κυβέρνησης γύρω από το φλέγον πρόβλημα του προσφυγικού.

«Δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός να απευθύνεται σε έναν από τους θεσμικούς εκπροσώπους, τον συνδικαλισμό, με τέτοιο τρόπο.

»Ο νόμος για τις απεργίες έχει γίνει σεβαστός από όλες τις κυβερνήσεις, αν μια κυβέρνηση θέλει να τον αλλάξει μπορεί να προχωρήσει σε μία διαβούλευση με το συνδικαλιστικό κίνημα» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών για να προσθέσει πως:

«Το δίλημμα που έβαλε ο κύριος Μητσοτάκης (σσ: “για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί”) είναι και λίγο ψευδές.

»Ακούω μια επιχειρηματολογία ότι για να προκηρυχθεί απεργία πρέπει να συμφωνεί το 50% των εργαζομένων και όχι των εκλεγμένων εκπροσώπων τους.

»Αν είναι έτσι, ας υιοθετήσουμε αυτό το μοντέλο στο σύνολο των εκλογικών διαδικασιών που υπάρχουν, ακόμη και στις δημοτικές και τις εθνικές εκλογές.

»Μπορούν, για παράδειγμα, οι δικηγόροι να κάνουν απεργία αν πρέπει να ψηφίζουν υπέρ οι 30.000 από τους 60.000 εγγεγραμμένους;».

«Είναι επικίνδυνες για τη Δημοκρατία τέτοιες απόψεις.

»Η συντηρητική παράταξη χαρακτηρίζει μειοψηφία τον αγώνα ενός κλάδου που νόμιμα ψηφίζει να γίνει απεργία, κάτι που είναι ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα.

»Ελπίζω οι εκπρόσωποι του νεοφιλελευθερισμού να μην αμφισβητήσουν και αυτό το ίδιο το δικαίωμα της απεργίας» τόνισε για να προσθέσει πως:

«Αν συνδυάσει κανείς αυτά που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση αναφορικά με τις απεργίες σε σχέση με όλο το εργασιακό πλαίσιο καταλαβαίνει ποια είναι η τάση της ΝΔ.

»Δικαιώνονται όσοι έλεγαν ότι πίσω από το κεντρώο προσωπείο που έδειξαν προεκλογικά και προσπαθούν να περάσουν και μετεκλογικά με επικοινωνιακά κόλπα κρύβεται ένας ακραίος νεοφιλελευθερισμός».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε με σκωπτική διάθεση πως πρέπει:

«Να χαιρετήσουμε το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνεται ότι οι πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα δεν έρχονται με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί 4,5 χρόνια τώρα ακούγαμε ότι φταίει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με τις τακτικές που ακολουθούσε».

«Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να καταργήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, να βαπτίσει όλους τους πονεμένους ανθρώπους που έρχονται στη χώρα ως παράνομους μετανάστες και επομένως να τους αποκλείσει από κάθε ανθρωπιστική πρόβλεψη.

»Για αυτό κατηγορούμε τη κυβέρνηση ότι έχει ακροδεξιά ρητορική» κατέληξε.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Σχετικά άρθρα