Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βουλή ψήφισε την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου

Η Βουλή ψήφισε την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Άρση Ασυλίας, Βουλευτική Ασυλία, Βουλή των Ελλήνων, Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Σκάνδαλο Novartis, Φώφη Γεννηματά,

Η Βουλή αποφάσισε την Πέμπτη την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, με 224 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και ένας κατά, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Σε σχέση με το αίτημα άρσης ασυλίας του κ. Λοβέρδου, παρενέβη νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα είναι απόλυτα αντίθετη με το αίτημα αυτό διότι είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του, αλλά επιπλέον είναι φανερό ότι υπάρχει και θέμα νομιμότητας όλης αυτής της διαδικασίας, και αυτό θα έπρεπε να απασχολήσει και το προεδρείο της Βουλής και τα υπόλοιπα κόμματα», είπε η κ. Γεννηματά.

«Είναι σαφές ότι η υπόθεση Novartis δεν είναι απλώς ένα μέρος του σκανδάλου στο νευραλγικό τομέα του φαρμάκου, αλλά αποτελεί και πολιτική σκευωρία.

»Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται ότι στήθηκε και λειτούργησε ένα παραδικαστικό κύκλωμα, σκοτεινό, το οποίο γεννήθηκε στα σπλάχνα μέρους της Δεξιάς, αλλά το υιοθέτησε, το στήριξε και το καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε επίσης η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε:

«Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να μένει αμέτοχη μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις που αποτελούν πλήγμα στους θεσμούς και άρα στην ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

»Όλοι μας, όλη η ΚΟ θα συμβάλει ενεργά έτσι ώστε, στο πλαίσιο αυτής της Προανακριτικής, να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι όλης αυτής της σκοτεινής υπόθεσης.

»Να μην ξεχνάμε ότι οι πολίτες μας παρακολουθούν και μας κρίνουν αυστηρά».

Στη συνέχεια η κ. Γεννηματά πρόσθεσε: «Ακούγοντας την ομιλία του Ανδρέα Λοβέρδου, θέλω να προσθέσω ότι τoν τιμά η στάση του.

»Δεν ζητά καμία προστασία, δεν ζητά να κρυφτεί, γιατί δεν το έχει εξάλλου ανάγκη, όπως έπραξαν άλλοι το προηγούμενο διάστημα μέσα σε αυτή την αίθουσα.

»Εμείς θα υπερψηφίσουμε την άρση μόνο και μόνο επειδή το ζητά ο ίδιος, από αξιοπρέπεια, για λόγους ευθιξίας».

Σχετικά άρθρα