Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν στέλνει αβέρτα πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά μας

Ο Ερντογάν στέλνει αβέρτα πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικά Νησιά, Λαθρομετανάστες, Λέρος, Λέσβος, Μετανάστες, Νησιά Αιγαίου, Πρόσφυγες, Σάμος, Τουρκία,

Ραγδαία είναι η αύξηση των προσφυγικώνμεταναστευτικών ροών στη χώρα μας.

Σήμερα, Πέμπτη, πέντε βάρκες με 191 ανθρώπους βγήκαν στη στεριά, ενώ την Τετάρτη καταγράφηκαν περίπου 250 αφίξεις σε Λέσβο, Λέρο και Σάμο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ Αιγαίου, με 3 βάρκες στη Σκάλα Συκαμιάς βγήκαν στη στεριά 143 πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και στην περιοχή του Αεροδρομίου με άλλες 2 βάρκες 48 άτομα.

Την Τετάρτη, 213 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σε ακτές της Λέσβου.

Αν και τις προηγούμενες ημέρες ήταν μειωμένες οι ροές όμως την Τρίτη, χθες και σήμερα περισσότερα από 700 άτομα έχουν βγει στις ακτές της Λέσβου.

Το σχέδιο της αποσυμφόρησης της Μόριας συνεχίζεται και την Κυριακή θα αναχωρήσουν από το ΚΥΤ άλλοι 570 πρόσφυγες και μετανάστες για το Βαγιοχώρι στη Λίμνη Βόλγη.

Στο μεταξύ, την Άγκυρα επισκέπτεται ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αρμοδιότητα σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στο επίκεντρο της συνάντησής του με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, θα βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό/προσφυγικό και η πορεία εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας του 2016, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα