Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον Τούρκο πρεσβευτή στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον Τούρκο πρεσβευτή στην Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Διπλωματικό Σώμα, Κώστας Τασούλας, Πρόεδρος της Βουλής, Τουρκική Πρεσβεία,

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδέχθηκε τη Δευτέρα τον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα, Μπουράκ Οζουγκεργκίν, σε προγραμματισμένη εθιμοτυπική συνάντηση. Αρχικά είχε ειπωθεί ότι ήταν έκτακτη συνάντηση.

Υποδεχόμενος τον Τούρκο Πρέσβη, ο κ. Τασούλας υπογράμμισε ότι η επανεκκίνηση των σχέσεων της Ελλάδας με την Τουρκία θα πρέπει να υποστηριχθεί, ώστε οι διμερείς σχέσεις να προχωρήσουν χωρίς εντάσεις και χωρίς προκλήσεις.

«Ήθελα να καλωσορίσω τον αξιότιμο Πρέσβη της Τουρκίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, σε μια ενδιαφέρουσα περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπου επιχειρείται μια επανεκκίνηση των σχέσεων της χώρας μας με την Τουρκία, η οποία θα άξιζε τον κόπο από κάθε πλευρά να υποστηριχθεί, ώστε ιδεωδώς, χωρίς εντάσεις, χωρίς προκλήσεις, να προχωρήσουμε στις διμερείς μας σχέσεις», ανέφερε ο κ. Τασούλας.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η συγκεκριμένη πρόκληση της επανεκκίνησης των σχέσεων των δύο χωρών «άπτεται και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, άπτεται του ενδιαφέροντος των δύο λαών, και αξίζει τον κόπο καθένας από εμάς, μέσα από τη δική του αρμοδιότητα, να συμβάλει σε αυτή».

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, ανέφερε ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο να βρίσκεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Τα λόγια σας είναι πράγματι πολύ ενθαρρυντικά, όσον αφορά την επανεκκίνηση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προς όφελος και των δύο λαών.

»Ελπίζω ότι η συνάντηση αυτή και το ηθικό σας κύρος θα αποτελέσουν έναυσμα και βάθρο για την επίτευξη αυτού του στόχου», είπε ο κ. Οζουγκεργκίν, απευθυνόμενος στον κ. Τασούλα.

«Υπάρχουν βεβαίως θέματα για συζήτηση, αλλά ξεκινούμε από τη βάση την οποία είπατε, ότι είναι πολύ ενθαρρυντικό που συναντώμεθα εδώ σήμερα», κατέληξε ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά μας, να προκαλεί στην κυπριακή ΑΟΖ, να διεκδικεί το μισό Αιγαίο.

Σχετικά άρθρα