Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γεραπετρίτης διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω απέναντι στην Τουρκία

Ο Γεραπετρίτης διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω απέναντι στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Γιώργος Γεραπετρίτης, Κυπριακό Ζήτημα, Λαθρομετανάστες, Μέγαρο Μαξίμου, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Τουρκία,

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι δεν θα υπάρξει καμία υποχωρητικότητα σε ό,τι αφορά τα ζητήματα αρχής της εθνικής μας πολιτικής τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ στον απόηχο των τουρκικών προκλήσεων.

«Η τουρκική κυβέρνηση φαίνεται να χρησιμοποιεί τις διμερείς σχέσεις στα ελληνοτουρκικά ώστε να αποκτήσει διπλωματικά ερείσματα στην Ευρώπη για τα αιτήματα που έχει αυτή τη στιγμή» σχολίασε ο υπουργός, διαμηνύοντας ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε συζήτηση για την απάμβλυνση της έντασης.

«Είναι σαφές ότι δεν μπορούν να υπάρξουν συζητήσεις μέσα σε μια ρητορική μίσους και εχθροπάθειας» διεμήνυσε.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, η πολιτική της Τουρκίας που εγκαταλείπει το διάλογο και τον Ορθό Λόγο είναι μια πολιτική που δεν πρόκειται να περάσει.

(σ.σ. Πότε η Τουρκία γνώριζε από Ορθό Λόγο για να τον εγκαταλείψει τώρα;).

«Από τη διμερή συνάντηση με τον κ. Ερντογάν περιμένουμε πολύ συγκεκριμένα δείγματα γραφής χωρίς αυτά δε μπορεί να υπάρξει οικοδόμηση εμπιστοσύνης» ξεκαθάρισε. 

Προσφυγικό

Για το προσφυγικό ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη φύλαξη των ελληνικών συνόρων με ενεργοποίηση του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού και μεγαλύτερη ενσωμάτωση της Frontex.

Στόχος επίσης, είναι να διαβιβάζονται οι πρόσφυγες σε κέντρα φιλοξενίας που να είναι ανθρωπίνων συνθηκών.

«Οι υφιστάμενες δομές δεν είναι επαρκείς με την πολύ μεγάλη αύξηση των ροών, κυρίως χρειάζεται παρά πολύ ταχεία διαδικασία για την επεξεργασία των αιτήσεων άσυλου» σημείωσε. 

«Στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας θα συζητηθεί ν/σ που θα προταθεί από τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτης το οποίο θα εκσυγχρονίζει συνολικά με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα τη διαδικασία χορήγησης ασύλου» ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης.

Σχετικά άρθρα