Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νικ. Δένδιας και Ντ. Χάρις έσφιξαν τα χέρια – Η «ιερή συμμαχία» συνεχίζεται ισχυρά

Νικ. Δένδιας και Ντ. Χάρις έσφιξαν τα χέρια – Η «ιερή συμμαχία» συνεχίζεται ισχυρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC), Εβραίοι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νίκος Δένδιας, Ντέιβιντ Χάρις, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Υπουργείο Εξωτερικών,

Με τον επικεφαλής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee – AJC), Ντέιβιντ Χάρις, συναντήθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Χάρις, με ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε σχετικά:

«Γνωρίζουμε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια για πάνω από μια δεκαετία. Είναι επιδέξιος διπλωμάτης και αγαπημένος φίλος.

»Ήταν χαρά να τον δω στη Νέα Υόρκη. Πολλά για συζήτηση. Πολλές κοινές ανησυχίες. Πολλοί κοινοί τόποι για διαρκή συνεργασία».

Ο Ντέιβιντ Χάρις, προ ολίγων ημερών, είχε γράψει στο Twitter Για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

«Ο Ερντογάν θα πει ή θα κάνει οτιδήποτε για να αποσπάσει την προσοχή από: 1) τον αυταρχισμό, 2) την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων, 3) την καταστολή των Κούρδων, 4) την υποστήριξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και 5) Κύπρο».

Για να δείτε τώρα πώς πάνε τα ζητήματα, για τα οποία το TRIBUNE σας γράφει από το 2014 ότι κάπως έτσι θα πήγαιναν.

Ο πρόεδρος της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής βάζει ζητήματα Αρμενικού, Κουρδικού, Μουσουλμανικής Αδελφότητας και Κυπριακού.

Όταν στο TRIBUNE γράφαμε για τη συμμαχία Ελληνισμού, Ισραηλινών και Κούρδων πριν μερικά χρόνια, ελάχιστοι αντιλαμβάνονταν.

Η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC) και η Ελληνική Ηγεσία (HALC) στις ΗΠΑ έχουν συγκροτήσει μια ισχυρή συμμαχία, μέρος της οποίας είναι και η «Ελληνοεβραϊκή Συμμαχία στο Κογκρέσο», στην οποία συμμετέχουν Έλληνες και Εβραίοι βουλευτές και γερουσιαστές και φιλέλληνες και φιλοεβραίοι συνάδελφοί τους και είναι ακριβώς αυτό το σχήμα που «έκοψε» τα F-35 από την Τουρκία και πιέζει για επιπλέον κυρώσεις του νόμου CAATSA.

Σχετικά άρθρα