Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας: Αρχίζουμε επαφές για τον καθορισμό ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου

Δένδιας: Αρχίζουμε επαφές για τον καθορισμό ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Κύπρος, Νίκος Δένδιας, Νίκος Χριστοδουλίδης, Σάμεχ Σούκρι, Υπουργείο Εξωτερικών,

Συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αιγύπτου είχε, στη Νέα Υόρκη, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους Νίκο Χριστοδουλίδη και Σάμεχ Σούκρι, τέθηκαν τα ενεργειακά αλλά και όλα τα ευρύτερα θέματα πολιτικής της περιοχής, ενόψει μάλιστα της Συνόδου που θα γίνει στο Κάιρο στις 8 Οκτωβρίου, με παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και του Προέδρου της Αιγύπτου, Αλ Σίσι.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια «συνεχίσαμε με τη διμερή με την Αίγυπτο: πάρα πολλά κοινά θέματα, πάρα πολλά πράγματα να συζητήσουμε, μία χώρα ιστορικά φίλη της Ελλάδας στην οποία προσβλέπουμε, μέσα στα πλαίσια του νέου δόγματος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, του ανοίγματός μας σε όλο τον κόσμο μετά την κρίση».

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως «κανονίσαμε να ξεκινήσουμε πάλι τις επαφές για να μπορέσουμε να καθορίσουμε τις οικονομικές ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Κάτι το οποίο θα έχει εξαιρετική σημασία, και θα αποτελέσει παράδειγμα, για τις άλλες χώρες, καλής γειτονίας και καλής επίλυσης προβλημάτων ή θεμάτων».

Σχετικά άρθρα