Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατατέθηκε από βουλευτές της ΝΔ η πρόταση σύστασης Προανακριτικής για τον Παπαγγελόπουλο

Κατατέθηκε από βουλευτές της ΝΔ η πρόταση σύστασης Προανακριτικής για τον Παπαγγελόπουλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Νέα Δημοκρατία, Σκάνδαλο Novartis,

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση 30 βουλευτών της Ν.Δ. για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της Novartis.

Στην πρότασή τους οι βουλευτές της πλειοψηφίας κάνουν λόγο για «σαφείς ενδείξεις ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έχει τελέσει τα παρακάτω αδικήματα:

«Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών

»Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος

»Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος

»Ηθική αυτουργία σε ψευδορκία».

Η πρόταση βασίζεται στις καταθέσεις του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή και του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος και πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Στηρίζεται ακόμη στα όσα ενόρκως κατέθεσε η αντιεισαγγελέας Εφετών και πρώην εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Ράικου, στη φερόμενη ρήση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε δικαστική λειτουργό που χειρίζεται την υπόθεση Novartis, καθώς και στη δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης τον Φεβρουάριο του 2018 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου πριν η δικογραφία διαβιβαστεί στη Βουλή ότι «πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Οι βουλευτές της Ν.Δ. καταθέτουν και αντίγραφα των καταθέσεων του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς και αντίγραφα της δικογραφίας η οποία σχηματίστηκε μετά από παραγγελία του αναπληρωτή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Τασούλα.

«Από τα ανωτέρω στοιχεία διαπιστώνεται ότι ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (χαρακτηριζόμενος στη διαβιβασθείσα δικογραφία ως ‘Ρασπούτιν’) από την ανάληψη των καθηκόντων, με διαρκείς παρεμβάσεις του επιχειρούσε συστηματικά να ασκήσει αθέμιτη επιρροή στη λειτουργία της δικαιοσύνης κατά την ανακριτική διαδικασία διαφόρων υποθέσεων με σκοπό τη στοχοποίηση και εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων της προηγούμενης κυβέρνησης», αναφέρεται στην πρόταση των βουλευτών της Ν.Δ..

Σε πρόσφατη δήλωσή του με αφορμή τις εξελίξεις στην εισαγγελική έρευνα για τα περί μεθοδεύσεων στην υπόθεση Novartis o κ. Παπαγγελόπουλος είχε κάνει λόγο για «πρωτοφανή απόπειρα εκδικητικής πολιτικής δίωξής του».

«Η ανυπαρξία οποιουδήποτε στοιχείου στη δικογραφία σε βάρος μου και σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα μετατρέπουν την αθλιότητα σε γελοιότητα.

»Με παρανοϊκά μυθεύματα και παράνομες πράξεις προσπαθούν να συσκοτίσουν την αλήθεια, να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό και να συγκαλύψουν βαρύτατες ευθύνες που αφορούν όχι μόνο το σκάνδαλο της Novartis, αλλά και τη διερεύνησή του» ανέφερε.

Σχετικά άρθρα