Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρίτσης: Μέσα σε δυο μήνες η ΝΔ «ξέχασε» τις κύριες υποσχέσεις της

Χαρίτσης: Μέσα σε δυο μήνες η ΝΔ «ξέχασε» τις κύριες υποσχέσεις της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Χαρίτσης, ΕΝΦΙΑ, Προοδευτική Συμμαχία, Πρωτογενές Πλεόνασμα, ΣΥΡΙΖΑ,

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας πως το σχέδιό της συνοψίζεται στο «ανάπτυξη δίχως κανόνες για τους φίλους της».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Free Sunday ο Αλέξης Χαρίτσης, τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη, για όλες και όλους, με κανόνες και σεβασμό των δικαιωμάτων των πολλών».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε ότι «η ΝΔ μέσα σε δύο μήνες έχει “ξεχάσει” τις κύριες υποσχέσεις της», με αφορμή την «εξαΰλωση της συζήτησης για το πλεόνασμα», ενώ συμπλήρωσε ότι η μείωση των πλεονασμάτων αφορά τη δυνατότητα που έχει η ελληνική οικονομία να λάβει μέτρα ελάφρυνσης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, στον αντίποδα, υπεραμύνθηκε του μηχανισμού που θα λειτουργούσε ως «μαξιλάρι» για τη μείωση των πλεονασμάτων και είπε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «είχε εξασφαλίσει τη μη παραβίαση της συμφωνίας με τους δανειστές, και ότι ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος του 1% που θα προέκυπτε από τη μείωση των πλεονασμάτων, θα αξιοποιούνταν με θετικά μέτρα για την κοινωνική πλειοψηφία».

Επίσης, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ ήταν προγραμματισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως «δεν θα μείωνε τον ΕΝΦΙΑ για περιουσίες άνω των 500 χιλιάδων ευρώ».

Ο κ. Χαρίτσης σε εκείνο το σημείο τόνισε ότι με τον τρόπο που χειρίστηκε τον ΕΝΦΙΑ η ΝΔ «ικανοποιεί το 3% των φορολογουμένων και επιβαρύνει με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το υπόλοιπο 97%».

Σχετικά άρθρα