ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσακαλώτος: Έργο ΣΥΡΙΖΑ και το σχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας

Τσακαλώτος: Έργο ΣΥΡΙΖΑ και το σχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αδιαμφίσβητητα θετική εξέλιξη, χαρακτήρισε τη σημερινή έγκριση από την DG Comp του νόμου για την προστασία της κύριας κατοικίας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι κάτι που διαμόρφωσε εξ ολοκλήρου, ψήφισε και υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή – ως όφειλε με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο – η προηγούμενη κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο «αποδεικνύει ότι υπήρχε σχέδιο και σαφής στόχευση να ενισχυθούν όσες και όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη για την αποπληρωμή των δανειακών τους υποχρεώσεων.

Έτσι, όσοι πληρούν τα κριτήρια λαμβάνουν από το Δημόσιο επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο 20% έως 50% της μηνιαίας καταβολής για την αποπληρωμή του δανείου, ανάλογα με το εισόδημά τους».

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο «όπως σημειώνεται και στην επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής, το πρόγραμμα αναμένεται να συμβάλει στη μείωση του υψηλού ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα».

«Ελπίζουμε να μην προσπαθήσει η ΝΔ και ο κ. Σταϊκούρας να παρουσιάσουν και αυτή την επιτυχία ως δική τους», κατέληξε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα