Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε «γραμμή Σαμαρά» ο Μπογδάνος επιτέθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών (βίντεο)

Σε «γραμμή Σαμαρά» ο Μπογδάνος επιτέθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Βόρεια Μακεδονία, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Νέα Δημοκρατία, Σκόπια,

«Πουλήσατε την Μακεδονία στην Μέρκελ» δήλωσε με το χαρακτηριστικό πομπώδες ύφος του ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος την Τετάρτη στο Kontra Channel και συνέχισε να μιλά για «παγίδευση της χώρας» στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο ίδιος Μπογδάνος δεν παρέλειψε και το αντιαμερικανικό παραλήρημα, για την ακρίβεια τη θεωρία συνωμοσίας, κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι στήριζαν τον Αλέξη Τσίπρα από το 2012 και μεθόδευσαν την ανατροπή του Αντώνη Σαμαρά.

Συνέχισε με διάφορα ακατάληπτα, προκαλώντας αντιδράσεις και ειρωνικούς σχολιασμούς στο πάνελ.

Ωστόσο, έχει σημασία ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος διαφοροποιείται από την κυβερνητική «γραμμή», που είναι σαφής υπέρ της τήρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Επιμένει στον προεκλογικό ακροδεξιό λαϊκισμό της παρέας Σαμαρά, με τον οποίο το κόμμα του εκμεταλλεύτηκε τα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών προς άγρα ψήφων και δίχασε το έθνος.

Επιμένει στην ίδια καθοδηγούμενη από ρωσικά κέντρα ρητορική, που υπονομεύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ηγέτιδας δύναμης της περιοχής, πυλώνα σταθερότητας και οχυρό του δυτικού πολιτισμού.

Επίσης, αδιαφορεί για τη επίσημη θέση της κυβέρνησής του, όπως εκφράστηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος άδειασε τα περί «προδοτικής» συμφωνίας που αναμασά ακόμα ο κ. Μπογδάνος.

Εύλογο το ερώτημα: Πώς «θα τηρήσει και θα τιμήσει» η Ν.Δ., όπως είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, τη Συμφωνία των Πρεσπών την ώρα που πλειάδα δεξιών λαϊκιστών βουλευτών της και μεγαλοστελεχών επιμένουν στα περί «προδοσίας»;

Είναι άραγε αυτή η φράξια Σαμαρά, που όπως ακούγεται ετοιμάζει νέα αποστασία, πάλι δήθεν για το «μακεδονικό», με στόχο να παραδώσει τη χώρα στην πολιτική αστάθεια;

Είναι άραγε τα βαθιά πλοκάμια των Ρώσων και οι παραδοσιακές τους σχέσεις με τη δεξιά των «ναπαίων»;

Έχουμε κάθε λόγο να αναρωτιόμαστε, διότι τόσος αντι-αμερικανισμός και τόση «μακεδονομαχία», παραπέμπει σε Ρωσία, πώς να το κάνουμε;

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα