Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διπλό «χαστούκι» Μητσοτάκη στον Σαμαρά – Πρωτοφανές άδειασμα για τη Novartis

Διπλό «χαστούκι» Μητσοτάκη στον Σαμαρά – Πρωτοφανές άδειασμα για τη Novartis
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Σκάνδαλο Novartis,

«Τσίπρας, Τσίπρας, Παπαγγελόπουλος, Τσίπρας». Η πολυσέλιδη κατάθεση του Αντώνη Σαμαρά για την Novartis είναι γεμάτη με αναφορές στον ρόλο που έπαιξε, σύμφωνα πάντα με τον πρώην αρχηγό της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας για να στηθεί η υπόθεση της Novartis με στόχο να τον εξοντώσει τον ίδιο προσωπικά.

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγορείται πως ήταν ο «ιθύνων νους» o «τσάρος», ο Δ. Παπαγγελόπουλος ο Ρασπούτιν, η εφημερίδα Documento με ιδιαίτερα κομβικό ρόλο και σε ευθεία σύνδεση με την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Αυτό είναι το κεντρικό νόημα της κατάθεσης του Α.Σαμαρά που όπως θεωρεί ο ίδιος είναι «κρίσιμα στοιχεία που επιτρέπουν τον σχηματισμό ασφαλούς πεποίθησης για τις αξιόποινες πράξεις που τέλεσαν».

Με βάση όμως την στάση της ΝΔ και της απόφασης να μην γίνει παραπομπή του Αλ. Τσίπρα κάνει το άδειασμα του Α.Σαμαρά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ακόμη πιο ήχηρο.

Όπως εξειδίκευσε αναλυτικά σήμερα ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας:

«Η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ σύμφωνα με τα υφιστάμενα στοιχεία της δικογραφίας δεν προτείνει τη συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής σε βάρος του τέως πρωθυπουργού κ. Αλέξιου Τσίπρα.

»Πρόκειται για συνειδητή επιλογή μιας υπεύθυνης πολιτικής παράταξης, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να αποδίδονται κατηγορίες σε πρώην πρωθυπουργούς, παρά μόνον αν προκύπτουν αδιάσειστες αποδείξεις. Διαφορετικά, δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή του τόπου».

Δηλαδή από την μια έχουμε τον Αντώνη Σαμαρά με αρκετή ένταση να κατονομάζει τον Αλ.Τσίπρα, ως την αρχή και το τέλος όλης της «σκευωρίας Novartis» και από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιστρέφει στον Αντώνη Σαμαρά όλα όσα ισχυρίζεται στην κατάθεση του, επειδή δεν αποδεικνύουν σε καμία περίπτωση τα σενάρια εμπλοκής του Αλ. Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης δηλαδή αδειάζει ακόμη δύο φορές τον Σαμαρά, μετά το άδειασμα για την Αντιπροεδρία της Κομισιόν!

1. Αφήνει έξω από τη δήθεν διερεύνηση τον Τσίπρα.

2. Με την …δήθεν προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο και την επιστροφή της δικογραφίας στη δικαιοσύνη κάνει τον Σαμαρά συχνό επισκέπτη των δικαστικών Μεγάρων και των ανακριτών. Αρα του αφαιρεί και την τελευταία ευκαιρία να…ονειρεύεται την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Πέραν αυτού, ο κ. Μητσοτάκης με την απόφασή του να μην παραπέμψει σε προανακριτική τον κ. Τσίπρα, ομολογεί ότι όσα έχει καταθέσει ο κ. Σαμαράς για τον πρώην Πρωθυπουργό και τα οποία είχε υιοθετήσει τον τελευταίο χρόνο περί σκευωρίας είναι ανάξια σημασίας!

Με λίγα λόγια, απαξιώνει πλήρως την κατάθεση που έχει δώσει στη μήνυσή του ο Αντώνης Σαμαράς και πάνω στα οποία έχει βασιστεί όλη η γραμμή της ΝΔ περί σκευωρίας εδώ και έναν χρόνο!

Σχετικά άρθρα