Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Αδειάζει» Μητσοτάκη η Ντόρα για Novartis: Όχι σε προανακριτική, πίσω στη Δικαιοσύνη

«Αδειάζει» Μητσοτάκη η Ντόρα για Novartis: Όχι σε προανακριτική, πίσω στη Δικαιοσύνη

Στη γραμμή της μετριοπάθειας, κόντρα σε όλες τις ακραίες εισηγήσεις, η Ντόρα Μπακογιάννη τάσσεται κατά της σύστασης Εξεταστικής ή Προανακριτικής για τη… «σκευωρία» της Novartis, όρο που δεν υιοθετεί, αν και είπε (Σκαι) ότι εκφράζει προσωπική άποψη, η οποία όμως είναι ενδεικτική του προβληματισμού που υπάρχει στη ΝΔ.

Μιλώντας για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος έχει κατονομαστεί ως ο «Ρασπούτιν», η Ντ. Μπακογιάννη ζήτησε να κριθεί όχι από τη Βουλή αλλά από την τακτική Δικαιοσύνη.

«Θεωρώ ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έχει. Από την ώρα που δεν έχει ασυλία, πρέπει να τον κρίνει η τακτική Δικαιοσύνη και να γίνει έρευνα σε βάθος για τον ρόλο του κ. Παπαγγελόπουλου για αυτήν την υπόθεση.

»Να μην ασχοληθεί η Βουλή. Εαν προκύψουν από τη δικογραφία του κ. Παπαγγελόπουλου, από την έρευνα που αφορά τον κ. Παπαγγελόπουλο, στοιχεία που να αφορούν άλλους πολιτικούς να το δούμε τότε» τόνισε.

Παράλληλα σημείωσε ότι η απόπειρα της προηγούμενης κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την υπόθεση Novartis για να δημιουργήσει ένα δήθεν πολιτικό σκάνδαλο εμπλέκοντας δέκα συγκεκριμένα πρόσωπα, «ήταν ένα τεράστιο φιάσκο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήταν όμως μια απόφαση που πλήγωσε πάρα πολύ το πολιτικό σύστημα και πλήγωσε πάρα πολύ δέκα ανθρώπους».

Το ενδιαφέρον είναι ότι αρνήθηκε τον όρο σκευωρία και ανέφερε πως κατά την άποψή της «ο κόσμος πιστεύει πως όλες αυτές οι Εξεταστικές και Προανακριτικές Επιτροπές δεν βγάζουν ποτέ τίποτε άλλο παρά μόνο ένα πολιτικό αποτέλεσμα».

«Εννοείται ότι θα αποφασίσει η Βουλή, εγώ θα πω τη γνώμη μου, αλλά βεβαίως θα συνταχθώ με την άποψη της Βουλής» διευκρίνισε.

Σχετικά άρθρα