Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μηταράκης-Κωνσταντίνου: Δεν ξέρουμε πότε θα δώσουμε τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ

Μηταράκης-Κωνσταντίνου: Δεν ξέρουμε πότε θα δώσουμε τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πρόθεση της νέας διοίκησης του ΕΤΕΑΕΠ να απονείμει το συντομότερο δυνατόν τις 86.000 επικουρικές συντάξεις και τα 18.000 εφάπαξ που εκκρεμούσαν έως τις 30 Ιουνίου, επεσήμανε ο νέος του Πρόεδρος, Απόστολος Κωνσταντίνου.

Ο κ. Κωνσταντίνου, ο διορισμός του οποίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, απέφυγε πάντως, να δεσμευθεί για τον χρόνο απονομής τους.

«Δεν μπορώ να δεσμευθώ για τον χρόνο απονομής τους, αλλά ότι η απονομή τους αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα διοίκηση», τόνισε.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης, επεσήμανε πως «τα ταμειακά διαθέσιμα του ΕΤΕΑΕΠ είναι περίπου 7 δισ. ευρώ και επαρκούν για να καλύψουν τις πληρωμές των επικουρικών συντάξεων δύο ετών».

Υπογράμμισε πως στόχος της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του ΕΤΕΑΕΠ και συμπλήρωσε ότι αν και το σημερινό εφάπαξ είναι μηδενικής απόδοσης, δεν είναι στις προθέσεις της να το αλλάξει.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ακόμη, πως στόχος της Κυβέρνησης είναι η κεφαλαιοποίησή της επικουρικής ασφάλισης κι όχι η ιδιωτικοποίησή της, από την οποία -όπως είπε- δεν πρόκειται να επηρεαστούν οι παλιοί συνταξιούχοι καθώς η μετάβαση θα γίνει ομαλά από 1/1/2021 και σε βάθος 40ετίας.

Σχετικά άρθρα