Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΕΛΙΑΜΕΠ έφερε έναν Ιταλό να προτείνει συνδιαχείριση του Αιγαίου με τους Τούρκους

Το ΕΛΙΑΜΕΠ έφερε έναν Ιταλό να προτείνει συνδιαχείριση του Αιγαίου με τους Τούρκους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Γιόσι Αμράνι, Διπλωματικό Σώμα, ΕΛΙΑΜΕΠ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισραήλ, Ισραηλινή Πρεσβεία, Κυπριακή Πρεσβεία, Κύπρος, Κυριάκος Κενεβέζος, Τζέφρι Πάιατ, Τουρκία,

Το ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής), διοργάνωσε τη Δευτέρα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Αμερικανικού Κολεγίου στην Ελλάδα ημερίδα με θέμα: «Γεωπολιτικές και ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο: συνέπειες για την περιφερειακή και Ευρωπαϊκή ασφάλεια».

Ο Ιταλός Νίκολο Σαρτόρι, ένας νεαρός που το ΕΛΙΑΜΕΠ τον προβάλλει ως κάποιον σπουδαίο, εξέφρασε την άποψη ότι «η Τουρκία είναι ένας θεμελιώδης παίκτης και μπορεί να διαμορφώσει την γεωπολιτική της Ανατολικής Μεσογείου», υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει ανάγκη να εμπλακεί με κάποιο τρόπο η Τουρκία στη συζήτηση».

Η εξωφρενική αυτή τοποθέτηση, την ώρα που η Τουρκία προκαλεί με την έκνομη και επιθετική συμπεριφορά της σε Κύπρο, Καστελόριζο, Αιγαίο και Βόρεια Συρία, που απειλεί να ισοπεδώσει το Ισραήλ και να «απελευθερώσει» τα Ιεροσόλυμα, που συμμαχεί με τη Ρωσία και το Ιράν ενάντια στις ΗΠΑ, διατυπώθηκε παρουσία του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, του νέου πρεσβευτή του Ισραήλ στη χώρα μας, Γιόσι Αμράνι και του πρεσβευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκου Κενεβέζου.

Να τονίσουμε εδώ, για να μην υπάρξει παρεξήγηση, ότι κανένας σύμμαχος πρεσβευτής δεν πήρε θέση σαν του Σαρτόρι.

Η ημερίδα υποτίθεται ότι περιστρεφόταν γύρω από τη συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ + ΗΠΑ (η συμμαχία 3+1), στην οποία το ΕΛΙΑΜΕΠ έφερε έναν Ιταλό να μας πει ότι πρέπει να συμπεριληφθεί και η Τουρκία.

Προφανώς και ο Νίκολο Σαρτόρι εάν δεν ήταν στο τραπέζι δεν θα έλειπε σε κανέναν, παρά μόνο στους ΕΛΙΑΜΕΠίτες (γνωστούς για τις αμφιλεγόμενες κατά καιρούς θέσεις τους) και θα ήταν «τιμιότερο» για το ΕΛΙΑΜΕΠ, αφού ήθελε να ακουστεί και αυτή η άποψη, να είχε φέρει τον Τούρκο πρεσβευτή να πει το ίδιο από το να βάζουν έναν Ιταλό να κάνει τη «δουλειά».

Θα μπορούσαν επίσης να είχαν καλέσει τον Κώστα Σημίτη, ή τον Μίκη Θεοδωράκη, που επίσης αγωνιούν υπέρ της συνδιαχείρισης με τους Τούρκους.

Σχετικά άρθρα