Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλ. Τσίπρας: Απαξιώνουν τη ΔΕΗ για να την πουλήσουν – Η μεσαία τάξη θα υποστεί τις συνέπειες

Αλ. Τσίπρας: Απαξιώνουν τη ΔΕΗ για να την πουλήσουν – Η μεσαία τάξη θα υποστεί τις συνέπειες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΔΕΗ, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Ενέργεια, Κωστής Χατζηδάκης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,

Στο μάνιουαλ του νεοφιλελευθερισμού είναι να απαξιώνεις μία επιχείρηση για να μπορέσεις να την πουλήσεις, είπε ο Αλ. Τσίπρας σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με τη ΔΕΗ.

Κατηγόρησε τον κ. Χατζηδάκη ότι προσπαθεί να κερδίσει κοινωνική συναίνεση, «αλλά δεν μπορεί να την βρει από την πλειοψηφία της κοινωνίας», προσθέτοντας ότι το ίδιο έκανε και με την Ολυμπιακή και το μόνο που κατάφερε είναι «να μεταφερθούμε από το μονοπώλιο του Δημοσίου, στο μονοπώλιο του ιδιωτικού τομέα».

Είπε ακόμα, ότι τα προβλήματα δεν προέκυψαν από την κοινωνική πολιτική της διοίκησης κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κατά τη διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από το 2010 και μετά.

Όπως σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τότε υπήρξε γιγάντωση του δανεισμού της επιχείρησης και τρομακτική επιβάρυνση του μέσου καταναλωτή, με αύξηση των τιμολογίων κατά περίπου 60%, ενώ κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μείωση κατά 12% και κοινωνική πολιτική και ο δανεισμό μειώθηκε κατά 1 δισ. ευρώ.

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ΔΕΗ, το οποίο δεν θα επιβάρυνε τους καταναλωτές και σχέδιο για νέες επενδύσεις και εξορθολογισμό των δαπανών της.

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι προετοιμάζει μεθοδικά, μέσω της απαξίωσης, την πώληση σε ιδιώτες, των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, που έχουν αξία και χαρακτήρισε άδικη την αύξηση των τιμολογίων για τους καταναλωτές, τονίζοντας ότι αυτοί που θα υποστούν τις αυξήσεις ανήκουν στη μεσαία τάξη.

Σχετικά άρθρα