Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελληνική Πυραυλάκατος παρακολουθεί «στενά» το τουρκικό «Bilim 2» στο Λύκιο Πέλαγος

Ελληνική Πυραυλάκατος παρακολουθεί «στενά» το τουρκικό «Bilim 2» στο Λύκιο Πέλαγος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπό τη στενή παρακολούθηση Ελληνικής Πυραυλακάτου του Πολεμικού Ναυτικού, βρίσκεται το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας «Bilim 2», ένα μικρό και αρκετά παλιό πλοίο με περιορισμένες δυνατότητες, μεταδίδει η ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου Hellas Journal.

Οι εντολές που έχει πάρει το πλήρωμα του πολεμικού μας πλοίου είναι να μεταφέρει στο επιτελείο την εικόνα και τις κινήσεις που κάνει το τουρκικό ερευνητικό.

Παρά τους θυελλώδεις ανέμους το «Bilim 2» ταξίδεψε στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή για έρευνες σε σημεία που παρανόμως γι’ ακόμη μια φορά έχει δεσμεύσει η Τουρκία.

Η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει ότι αυτό το δικαίωμα το έχει η Ελλάδα ως η αρμόδια χώρα και ως το παράκτιο κράτος.

Το γεγονός πως στο Αιγαίο πνέουν τόσο δυνατοί άνεμοι, πράγμα που θα μπορούσε να ακυρώσει τον πλου του ερευνητικού, δείχνει ότι η Τουρκία θα επιμένει.

Έτσι έστειλε το μικρό πλοίο, σε μία επικίνδυνη αποστολή, στην περιοχή ανάμεσα στο Καστελόριζο, τη Ρόδο και την Κάρπαθο σε νερά της μη ανακηρυγμένης ελληνικής ΑΟΖ.

Οι έρευνες που πρόκειται να κάνει το «Bilim 2» δεν έχουν σχέση με τον βυθό ή την υφαλοκρηπίδα αλλά με ωκεανογραφικές κλιματολογικές.

Το Bilim 2 αναμένεται ότι θ’ αποχωρήσει από την περιοχή στις 16 Σεπτεμβρίου, όταν θα έχει λήξει η ναυτική οδηγία που το οδήγησε εκεί, με στόχο βασικά να προκαλέσει.

Πάντως από το Πολεμικό Ναυτικό σημειώνουν ότι με αυτό τον τρόπο η Τουρκία διατηρεί με έντεχνο τρόπο την ένταση που έχει δημιουργήσει εδώ και μήνες στην περιοχή και ομιλούν ταυτόχρονα και για μέτρημα των αντανακλαστικών της Αθήνας.

Σχετικά άρθρα