Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις 8 Οκτωβρίου η Τριμερής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου – Ισχυρή αμυντική συμμαχία

Στις 8 Οκτωβρίου η Τριμερής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου – Ισχυρή αμυντική συμμαχία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Κύπρος, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Στις 8 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η Τριμερής Σύνοδος Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, την οποία θα φιλοξενήσει η Αίγυπτος, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης παρέστη το πρωί στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Αιγύπτιο Υπουργό Άμυνας, Mohamed Ahmed Zaki, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του κ. Zaki στην Κύπρο.

Οι σχέσεις Λευκωσίας-Καΐρου στα ζητήματα άμυνας και ασφάλεια αναβαθμίζονται, είπε ο κ. Αγγελίδης, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεργασία των δύο χωρών για ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα τρομοκρατίας και σε ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας.

Στη συνάντηση «έχει επιβεβαιωθεί η συνεργασία που υπάρχει και η αναβάθμιση των σχέσεων Κύπρου-Αιγύπτου και στο ζήτημα της ασφάλειας και άμυνας» δήλωσε ο κ. Αγγελίδης μετά τη συνάντηση.

Ανέφερε ότι η συνεργασία στοχεύει στη διασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ συναφές είναι και το ζήτημα της ενεργειακής ασφάλειας.

«Συνεχώς αναβαθμίζουμε την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων», είπε ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι «όντως υπάρχει μια στενή συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών αλλά και ζητήματα τα οποία έχουν κοινό ενδιαφέρον για τις δύο χώρες».

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι η ανταλλαγή πληροφοριών αφορά θέματα τρομοκρατίας και κυρίως ζητήματα που έχουν σχέση με την ενεργειακή ασφάλεια.

Σχετικά άρθρα