Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όταν η ΝΔ δεν πανηγύριζε και τόσο με τον Μαργαρίτη Σχοινά

Όταν η ΝΔ δεν πανηγύριζε και τόσο με τον Μαργαρίτη Σχοινά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Βίντεο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μαργαρίτης Σχοινάς, Νέα Δημοκρατία, Στέλιος Πέτσας,

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πανηγύρισε για την επιλογή του Μαργαρίτη Σχοινά στην θέση του αντιπροέδρου στην Κομισιόν, όμως δεν έχει περάσει και πολύς χρόνος από τότε που το όνομα του Μαργαρίτη Σχοινά προκαλούσε νευρικό κλονισμό σε πολλά στελέχη της ΝΔ.

Ήταν αρχές Ιανουαρίου όταν ο Μαργαρίτης Σχοινάς δεχόταν έντονη κριτική και υπόγειο πόλεμο προκειμένου να τον αποκλείσουν από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Στο πρόσωπό του έβλεπαν ένα στέλεχος που έχει θητεύσει σε πολύ υψηλές θέσεις στην ΕΕ και αυτό τον έκανε επικίνδυνο όχι μόνο για το ψηφοδέλτιο για την ευρωβουλή αλλά ίσως και αργότερα.

«Δυσαρέσκεια σε κύκλους της ΝΔ για τον Μαργαρίτη Σχοινά» έγραφε ο Βασίλης Σκουρής στο news247 όπου εξηγούσε:

«Στελέχη της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος διαμηνύουν πως ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ δεν θα πρέπει να είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος, όπως εκτιμούν οτι προγραμματίζει η ηγεσία, απο τη στιγμή που τάχθηκε δημοσίως και με απόλυτη ευκρίνεια υπέρ της Συμφωνίας Των Πρεσπών».

Λίγες ημέρες πριν ο Μαργαρίτης Σχοινάς είχε κληθεί να σχολιάσει τη δήλωση του Δ. Αβραμόπουλου για το λεγόμενο «Μακεδονικό» και τη Συμφωνία των Πρεσπών και είχε αναφέρει ότι η επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι αυτή που εκφράζεται από τον κ. Γιούνκερ και από τους αρμόδιους επίτροπους, Φεντερίκα Μογκερίνι και Γιοχάνες Χαν.

Και παράλληλα είχε τονίσει ότι «το Κολέγιο των Επιτρόπων αποφασίζει ομόφωνα σε αυτά τα θέματα», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι η αντίθεση του κ. Αβραμόπουλου προς τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι όψιμη, καθώς δεν είχε εκφράσει σχετική διαφωνία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς τελικά δεν μπήκε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να είναι η πρόταση του Κυρ. Μητσοτάκη για την Κομισιόν.

Αυτό όμως έφερε τον Μ. Σχοινά σε ένα υπόγειο πόλεμο με τον Α. Σαμαρά.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας ο Αντώνης σαμαράς καλόβλεπε την θέση του επιτρόπου όμως όπως είχε δηλώσει μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ ο Στ. Πέτσας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά «από τη στιγμή που δεν ήταν δυνατόν εμείς να εξασφαλίσουμε ένα χαρτοφυλάκιο αντιπροεδρίας στη νέα επιτροπή δεν υπήρχε κανένα ζήτημα ενδιαφέροντος από πρώην πρωθυπουργό.

»Δεν μπορεί ένας πρώην πρωθυπουργός να είναι απλός επίτροπος σε μία επιτροπή».

Δυο μήνες μετά στη θέση που θα ήθελε ο Αντώνης Σαμαράς (αντιπρόεδρος της Κομισιόν και με χαρτοφυλάκιο την ασφάλεια, την παιδεία, την μετανάστευση κ.α) βρέθηκε μετά βαΐων και κλάδων ο … Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η συνέχεια επί της οθόνης:

Σχετικά άρθρα