Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Μαργαρίτης Σχοινάς για την ανάληψη της αντιπροεδρίας της Κομισιόν

Τι είπε ο Μαργαρίτης Σχοινάς για την ανάληψη της αντιπροεδρίας της Κομισιόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μαργαρίτης Σχοινάς,

«Εθνική επιτυχία» χαρακτήρισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς την ανάληψη της αντιπροεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σημαντικά χαρτοφυλάκια από Έλληνα Επίτροπο, για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Σχοινάς, στον οποίο ανατέθηκε σήμερα η αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την πρόεδρο της νέας Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σημείωσε πως, μετά τη δεκαετή κρίση, η Ευρώπη στέλνει το μήνυμα ότι «θέλει να σταθεί δίπλα μας, ότι αλλάζουμε ταχύτητα και ως χώρα μετράμε περισσότερο».

Ως προς την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, έκανε λόγο για μια ευρωπαϊκή πολιτική η οποία θα πρέπει να είναι ολιστική, επισήμανε ότι η αλληλεγγύη της Ευρώπης προς την Ελλάδα και τις άλλες χώρες πρώτης γραμμής υποδοχής θα ενταθεί με πλούσιους πόρους και μέσα και πως η Ελλάδα δε θα αφεθεί να σηκώσει μόνη της το βάρος της μεταναστευτικής πίεσης.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα ενισχυθεί η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της, που αποτελούν και ευρωπαϊκά σύνορα με την ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, και πως η Ευρώπη στέλνει το μήνυμα ότι δεν θα είναι «ξέφραγο αμπέλι».

Ο κ. Σχοινάς εξέφρασε την προσδοκία ότι οι τομείς που αναλαμβάνει ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής, και αφορούν την ασφάλεια, τη μετανάστευση, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων, θα χρηματοδοτηθούν επαρκώς, σύμφωνα με τις προτάσεις της απερχόμενης Κομισιόν και ότι οι διαπραγματεύσεις για τον επταετή προϋπολογισμό 2021-2027, που βρίσκονται στην τελική φάση τους, θα ολοκληρωθούν στη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου.

Σχετικά άρθρα