Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Μαξίμου παραδέχεται ότι φέτος δεν θα πάρουν 13η σύνταξη οι συνταξιούχοι

Το Μαξίμου παραδέχεται ότι φέτος δεν θα πάρουν 13η σύνταξη οι συνταξιούχοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να πείσει τους πολίτες ότι δεν έκανε πίσω σε όσα υποσχέθηκε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για φοροελαφρύνσεις και επιδοματική πολιτική, μέσω πηγών του Μεγάρου Μαξίμου διαρρέει ότι «το σχέδιο ανόρθωσης της μεσαίας τάξης τίθεται άμεσα σε εφαρμογή», υποστηρίζοντας ότι η υλοποίηση των δεσμεύσεων αναφορικά με τις μειώσεις τόσο των φόρων όσο και των ασφαλιστικών εισφορών μπαίνει αμέσως και με προγραμματισμένες κινήσεις σε τροχιά.

Εξειδικεύοντας όμως τις διαρροές τους αυτές το μόνο που κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν την λαϊκή ρήση «ζήσε Μάη μου…», καθώς τα όποια θετικά μέτρα αν έρθουν θα έρθουν τα επόμενα χρόνια.

Οι κυβερνητικές πηγές συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις που ανακοίνωσε για το 2020 ο πρωθυπουργός:

1. Διατήρηση του αφορολόγητου και μείωση του συντελεστή για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9%, από 22% που είναι σήμερα (σ.σ. από του χρόνου). Πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ ανά παιδί.

2. Ο φόρος στα νέα αγροτικά σχήματα θα είναι μόνο 10%.

3. Μείωση του φόρου επιχειρήσεων από 28% στο 24%, και των μερισμάτων από 10% σε 5%.

4. Αναστολή για τρία χρόνια του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές, και έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων. Αναστολή, επίσης, του φόρου υπεραξίας των ακινήτων.

5. Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί, με εξαίρεση όσους ανήκουν σε πολύ υψηλή εισοδηματική κατηγορία (σ.σ. και αυτό από του χρόνου).

6. Μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 13% για τα βρεφικά είδη, τα παιδικά καθίσματα και τα κράνη.

7. Διατήρηση του έκτακτου επιδόματος των συνταξιούχων, που θα καταβληθεί στο τέλος του 2020» (σ.σ. φέτος δεν θα πάρουν 13η σύνταξη οι συνταξιούχοι).

Σχετικά άρθρα